A început Transylvania Open WTA 2022 – ce meciuri sunt în prima zi pe tabloul principal?

0

Cea de-a doua ediție a turneului de tenis feminin Transylvania Open WTA250, desfășurat în incinta Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, a debutat sâmbătă, 8 octombrie, cu prima zi de calificări. Jucătoarele care avansează în competiție vor întâlni cele 26 de sportive de top mondial, deja prezente pe tabloul principal.

Printre acestea, se numără favorita turneului, câștigătoarea Roland Garros 2021, Barbora Krejcikova, finalista Wimbledon 2014, Eugenie Bouchard, dar și patru jucătoare din România: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, respectiv Irina Bara.

Dintre jucătoarele care au luat parte în turneul de calificări, patru au avansat deja pe tabloul principal al competiției. Este vorba de Kamilla Rakhimova, Olga Danilovic, Ysaline Bonaventure, care a eliminat-o pe Cristina Dinu (29 de ani), respectiv Anastasia Zakharova, care a învins-o pe Alexandra Ignatik (32 de ani).

“Sunt extrem de încântată să fiu aici, la Cluj. Vreau să joc la câte de multe turnee în acest sezon. Acest turneu este o oportunitate foarte bună pentru mine și mereu mi-am dorit să vizitez o țară în care nu am mai fost. Am mai spus deja cât de minunată mi se pare România, iar Cluj-Napoca este un oraș plin de viață. […] Am reușit să mă plimb și să servesc masa la câteva restaurante din oraș și sper să am timp să mă bucur în continuare de Transilvania în următoarea săptămână”, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Eugenie Bouchard.

Ce meciuri tari vor avea loc în primul tur pe tabloul principal?

Primele partide de pe tabloul principal al competiției vor avea loc luni, 9 octombrie, pe cele două terenuri amenajate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Dintre meciurile primului tur ale turneului oficial, patru nu ar trebuie ratate de către public.

Gabriela Ruse – Laura Siegemund, Anhelina Kalinina – Eugenie Bouchard, Anastasia Potapova – Ann Li și Ana Bogdan – Jule Niemeie sunt atracțiile principale ale primelor jocuri. Tabloul complet al Transylvania Open WTA250 poate fi consultat aici:

Horia Tecău: “Este un tablou foarte puternic, un turneu de referință”

“Mă bucur că jucătoarele românce nu joacă în același meci și că toate au șansa astfel să treacă în următoarea etapă. Avem un potențial meci între Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, dacă amândouă câștigă primul meci. […] O avem pe Ana Bogdan care se antrenează în Cluj și care se va bucura de suportul fanilor ei din tribune. Este un tablou foarte puternic care face ca Transylvania Open să fie un turneu de referință”, a explicat Horia Tecău, al cărui meci de retragere a avut loc, în luna iunie, în aceeași sală care găzduiește turneul WTA.

Finala turneului de tenis feminin din BT Arena va avea loc duminică, 16 octombrie, iar valoarea premiilor oferite se re ridică peste 251 de mii de dolari. Iubitorii tenisului sau persoanele interesate să ia parte la un eveniment oficial organizat de Women’s Tennis Association își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI.

VEZI ȘI:

Eugenie Bouchard, finalistă la Wimbledon 2014, vine în octombrie la Cluj-Napoca

Au fost puse în vânzare bilete pentru Transylvania Open WTA250

Turneul de tenis feminin Transylvania Open revine, în octombrie, la Cluj-Napoca

banner