Alchimie, cameră de tortură și mașină a timpului – ce surprize îi așteaptă pe vizitatori la muzeul Steampunk

0

Steampunk Transylvania este primul muzeu din Europa dedicat subculturii science fiction, care întruchipează o lume neobișnuită, desprinsă din cărțile lui Jules Verne și din seriale precum “Stranger Things”. În spatele cortinei, vizitatorul pășește într-un univers paralel, care îl poartă într-o călătorie de neuitat, prin laboratoare de alchimie, camere secrete, mașinării ale timpului și ateliere de creație. 

Echipa Via Cluj Tv a făcut o incursiune în incinta muzeului din Cluj-Napoca, pentru a afla mai multe informații despre estetica steampunk și pentru a vedea ce surprize îi așteaptă pe vizitatori. Întregul material este disponibil mai jos.

“Steampunk a devenit destul de popular la sfârșitul anilor ’80. În muzeu, există un laborator de alchimie, avem o cameră de tortură, o cameră de operații, o surpriză la etaj, mașina timpului, care este cel mai îndrăgit exponat de până acum. […] Vizitatorul are timpul și posibiltatea de a examina toate aceste exponate până la cele mai mici detalii, deoarece steampunk este o artă foarte complexă, unde detaliile sunt foarte importante”, a explicat directorul muzeului, Istvándi Botond.

Muzeul este deschis zilnic, în intervalul orar 12:00-21:00, iar mai multe informații despre activitatea sa pot fi găsite pe pagina de Facebook Steampunk Transylvania.

VEZI ȘI:

O mumie umană poate fi văzută la Cluj-Napoca – expoziție de obiecte din Egiptul Antic

Primul muzeu dedicat esteticii steampunk din Europa, la Cluj

Noul muzeu de steampunk și fantasy la Cluj-Napoca – Află unde e și cum îl poți vizita