Anunț major: Președintele Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a demisionat de la conducere

0
foto: Antena 3 CNN

Ardeleanul Eduard Hellvig a demisioat de la conducerea Serviciului Român de Informații (SRI). El declară că, după opt ani la conducerea serviciului, acesta „este un gest de sănătate democratică”. Eduard Hellvig, fost secretar general al PNL și deputat liberal, a fost numit la conducerea SRI în 2015. Anul trecut, acesta spunea că mandatul șefului SRI ar trebui limitat la zece ani, deoarece prea multă putere poate dăuna democrației. 

Hellvig a argumentat decizia de a demisiona: „Gestul meu este de sănătate democratică, este sănătos pentru echilibrul puterilor în stat pentru ca directorul SRI să aibă un mandat limitat. Pietrificarea în funcție nu e bună, poate duce la confundarea funcției cu persoana care o deține. Nu vreau să evit abordarea frontală a unui subiect legitim dezbătut în spațiul public – funcția de director al unui serviciu de informații oferă acces la un volum semnificativ de informații secrete. Nu este bine ca o persoană să fie expusă mult timp la aceste informații.”

Eduard Raul Hellvig s-a născut la 27 octombrie 1974, în Zalău, județul Sălaj. A absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997, ulterior dobândind titlul științific de doctor în științe politice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2009).

VEZI ȘI:

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca pot ajunge ofițeri în Serviciul Român de Informații (SRI)

Încep înscrierile la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – află cum te poți înrola

Au început înscrierile pentru examenul de admitere în poliție și administrația penitenciară – Află câte locuri sunt disponibile

 

 

 

 

banner