Premieră la Cluj-Napoca: Campionat Mondial de Skateboarding – din ce țări vin concurenții

0

Prima etapă de calificare a Campionatului Mondial de Skateboarding 2022, la categoria de vârstă Under19, va avea loc, în perioada 8-11 septembrie, la Cluj-Napoca. Este pentru prima dată în istoria World Rookie Tour (WRT) când o etapă de calificare este organizată la Cluj-Napoca și pentru a doua oară în România. Peste 80 de concurenți, atât din țară, cât și din străinătate, vor concura pentru un loc în marea finală a competiției.

Participanți de top din România, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Serbia sau Israel își vor demonstra aptitudinile la disciplina Street și se vor întrece într-una din cele două categorii ale competiției: sub 15 ani, respectiv 15-19 ani, atât la masculin, cât și la feminin. Etapa de calificări va fi găzduită de skatepark-ul din parcul Rozelor, situat în strada Taberei, iar înscrierile sunt deschise pentru toți cei care doresc să concureze.

Câștigătorii primelor trei locuri ale competiției din Cluj-Napoca, la fiecare disciplină, vor fi desemnați de juriul format din Iztock Sumatic, arbitru principal la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 și de echipa sa. Aceștia vor fi automat calificați în marea finală WRT 2022, care va avea loc, în perioada 10 septembrie – 2 octombrie 2022, la Innsbruck, Austria.

De asemenea, cel mai bine clasat concurent și încă unul dintre sportivii desemnați de juriu, de obicei la categoria “cea mai bună concurentă”, vor beneficia de acoperirea costurilor de cazare la etapa finală, a taxei de participare și a altor cheltuieli, premii care se ridică la valoarea de 25 de mii de lei.

Un băimărean de 13 ani este liderul MONDIAL la categoria U15

Unul dintre concurenții prezenți la WRT Cluj-Napoca este Patric Iluț, un băimărean în vârstă de 13 ani, care se află, la momentul actual, în fruntea clasamentului mondial la categoria de vârstă mai mică de 15 ani. Acesta este supranumit “The Flying Boy”, iar, de la vârsta de 5 ani, câștigă titluri la nivel național și internațional.

“Suntem mai mult decât entuziasmați că, în sfârșit, avem în România etape de circuit mondial de skateboarding. Este a doua competiție de acest fel organizată la noi în țară, după cea din iunie de la Baia Mare. Vom avea probele clasice, dar și party cu DJ. De aceea am și denumit evenimentul Cluj Rookie Fest. […] În Germania, se organizează în jurul acestor concursuri adevărate festivaluri de muzică. Sperăm ca pe viitor să avem așa ceva și în România și ca aceasta să fie doar o primă ediție dintre multe altele”, a precizat unul dintre organizatorii competiției, Bogdan Iluț.

Competiția din Cluj-Napoca va fi transmisă în direct, la nivel mondial, pe pagina oficială de Facebook World Rookie Tour și pe site-ul oficial al Campionatului Mondial Skateboarding. Etapa de calificări va începe sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, iar accesul pentru public este liber.

VEZI ȘI:

Scrimă pentru juniori – competiție internațională cu public, la Cluj-Napoca

Doi clujeni vor călători cu bicicleta până la Polul Nord, pentru a promova lectura și sportul

Vedetele fotbalului european au făcut spectacol la meciul de retragere al lui Adrian Mutu