Aproape 3000 de refugiați ucraineni, găzduiți în centrele din Cluj

0

Asociația Medical International Rescue a înființat, la Cluj, un centru de refugiați care a găzduit, de la izbucnirea conflictului armat din Ucraina, aproximativ 2800 de persoane care au fugit din calea războiului. Cei 32 de voluntari care oferă sprijin refugiaților au creat și un call-center, disponibil la orice oră.

Ucrainenii care caută sprijin în Cluj beneficiază de cazare gratuită în 47 de unități din județ, primesc trei mese pe zi și asistență medicală, în cazul în care solicită acest lucru. Toate serviciile puse la dispoziția refugiaților, prin intermediul asociației, provin din donațiile colectate și din bunăvoința partenerilor.

Totuși, costurile care acoperă aceste servicii se ridică la peste 150 de mii de lei, iar asociația este într-o continuă căutare de fonduri pentru a putea ajuta persoanele care au nevoie de ajutor.

“Este nevoie în continuare de fonduri pentru a susține activitatea și pentru a acoperi costurile asumate: plata cheltuielilor de cazare pentru anumite unități, a carburantului folosit la transportul refugiaților către unitățile de cazare, a medicamentelor, pentru a putea acorda ajutor medical de urgență, precum și pentru achiziționarea unui microbuz de capacitate mai mare pentru transportul grupurilor către unitățile de cazare”, a precizat Andrei Bontidean, președintele asociației.

Persoanele dornice să ajute activitatea Asociației Medical International Rescue în sprijinul refugiaților ucraineni, pot face o donație prin completarea formularului de AICI.

VEZI ȘI:

Comunitatea USAMV se mobilizează în ajutorul refugiaților

Dorești să angajezi refugiați din Ucraina? Vezi aici ce pași trebuie urmați

Găzduiești ucraineni? Află cum poți primi sprijin financiar de la Primăria Cluj-Napoca