Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și-a deschis birou la Cluj-Napoca

0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a deschis, la Cluj-Napoca, al doilea sediu de pe teritoriul României. Noul birou va sprijini în principal IMM-urile locale din regiune, prin consultanţă de specialitate, cursuri și acces la finanțare. Până acum, BERD a sprijinit deja peste 900 de companii româneşti să acceseze consultanţă.

“Pentru noi, este o oportunitate să avem un birou în Transilvania. Nu e vorba doar de Cluj, ci și de celelalte orașe din regiune, Brașov, Sibiu ș.a.m.d. […] Vrem ca antreprenorii să se poată apropia de clienți și să aibă acces la oportunități pe care nu le vedem doar în București”, a declarat directoriul regional al BERD pentru România și Bulgaria, Mark Davis.

”Prețurile la alimente vor crește inevitabil. Deja vedem că prețurile de producător au crescut deja. Este, încă un mare semn de întrebare ce procent din producția agricolă vor putea exporta țări precum Ucraina. […] Vom asista și la probleme de aprovizionare, care deja au început să apară”, a precizat directorul rețelei europene pentru finanțarea și dezvoltarea IMM-urilor din cadrul BERD, Nadia Petkova.

Primul sediu al BERD de pe teritoriul României a fost deschis în București, iar, prin inaugurarea sediului din Cluj-Napoca, aceasta devine prima bancă internațională care își deschide un birou regional în orașul transilvănean.

VEZI ȘI:

Expert Banca Mondială: Cluj-Napoca, orașul cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană

Cercetătorii FSEGA, premiați internațional pentru monitorizarea economiei românești în pandemie

Hunor Kelemen: A început criza economică – Cum trebuie să reacționăm

banner