Bărbatul care a abandonat trei cățeluși într-o comună din Cluj, amendat cu 4000 de lei

0

În urmă cu câteva zile, un bărbat din comuna Aghireș, presupus a fi un personaj influent, a fost surprins de camerele de supraveghere cum a abandonat trei cățeluși pe o stradă din satul Băgara. Micii patrupezi au fost descoperiți de localnici, care au făcut public gestul revoltător al individului pe grupul Info Trafic județul Cluj. În urma cercetărilor, bărbatul a fost amendat cu 4000 de lei. 

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public din data de 3 februarie a.c. referitoare la abandonarea unor patrupezi în localitatea Băgara, comuna Aghireș, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat demersurile necesare pentru identificarea persoanei vinovate, stabilind că este vorba despre un bărbat, de 57 de ani, din Cluj-Napoca.

Acesta a fost sancționat contravențional în temeiul Legii 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru abandonul a 3 exemplare canine.

Totodată, precizăm că, potrivit aceleiași legi, rănirea cu intenție a animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de un an la 5 ani”, transmite IPJ Cluj.

banner