Baschet masculin: Cine va câștiga Final Four-ul care debutează la Craiova?

1

Patru echipe din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) își vor disputa Cupa României în Final Four-ul care va începe marți, 15 februarie, la Craiova. U-BT Cluj-Napoca vs. CSO Voluntari și SCM U Craiova vs. CSM Galați sunt cele două semifinale determinate în urma tragerii la sorți.

Turneul final din Craiova va debuta, la ora 17:00, cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca, campioana LNMB și CSO Voluntari, actuala deținătoare a trofeului disputat. Aceleași două echipe s-au întâlnit, în luna septembrie, în Supercupa României, partidă în care clujenii s-au impus cu scorul de 89-82.

În cea de-a doua semifinală a Final Four-ului, care va fi disputată pe 15 februarie, la ora 20:00, se vor întâlni SCM U Craiova și CSM Galați. Gazdele turneului s-au confruntat cu un număr ridicat de infectări cu COVID-19 în lot și au disputat doar trei meciuri de la reluarea sezonului în 2022. Cu toate acestea, au câștigat fiecare partidă la o diferență de cel puțin 12 puncte.

Finala turneului este programată pe data de 17 februarie, de la ora 19:00.

Clujenii, favoriți în drumul spre cucerirea Cupei României

Echipa antrenată de Mihai Silvășan are 18 victorii din tot atâtea meciuri disputate în LNBM și sunt neînvinși în actuala ediție a Cupei României. De asemenea, în Basketball Champions League, U-BT Cluj-Napoca scrie istorie pentru România, deoarece a pierdut un singur meci în grupa pe care a câștigat-o în prima fază a competiției, iar în TOP 16 au două victorii în două partide disputate.

Cucerirea unui nou trofeu românesc pare un obiectiv simplu de atins pentru clujeni, însă antrenorul acestora nu este de părere că victoriile sunt asigurate.

“Avem opțiuni pentru a duce la intensitate mare cele două meciuri, sperăm noi. Poate fi doar un meci, dacă nu suntem atenți. Ambele meciuri sunt ca o finală, dacă jucăm primul meci prost și pierdem nu ne mai putem gândi la meciul doi. Este extrem de important să avem atitudinea și mentalitatea corectă. Nu va fi deloc ușor”, a declarat Mihai Silvășan.

Va reuși CSO Voluntari să își apere trofeul?

Ediția precedentă a Cupei României s-a încheiat cu turneul final din Cluj-Napoca, unde cele mai bune opt echipe au disputat meciuri eliminatorii pentru cucerirea trofeului. CSO Voluntari a reușit să câștige, în 2021, Cupa României, după ce a învins, în finală, CSM CSU Oradea, scor 65-72. A fost o victorie de-a dreptul incredibilă, deoarece campionii nu au reușit să înscrie, în primul sfert al jocului, nici măcar un punct.

În actuala ediție a LNBM, CSO Voluntari a disputat 16 meciuri, dintre care nu a pierdut decât două. La momentul actual, se află pe poziția a treia a clasamentului. Echipa antrenată de Saša Ocokoljić are o misiune grea în semifinalele turneului de la Craiova, deoarece va înfrunta cel mai periculos adversar, U-BT Cluj-Napoca.

Partidele din Final Four-ul Cupei României pot fi urmărite, în direct, pe Digi Sport, Look Sport și pe canalul de YouTube FRB TV.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversara în Final Four-ul Cupei României

U-BT Cluj-Napoca, de neînvins în Basketball Champions League

Final de infarct în Liga Națională de Baschet Masculin: U-BT a învins în ultima secundă