Bogdan Mitrea, după revenirea la “U” Cluj: “Campionatul românesc este destul de echilibrat”

0

Fundașul central Bogdan Mitrea (35 de ani) a revenit la FC Universitatea Cluj, clubul la care și-a făcut junioratul. După ce a plecat din Cluj-Napoca, orașul său natal, fotbalistul a evoluat la echipe precum CSMS Iași, Viitorul Constanța, Ascoli (Italia), FCSB, AEL Limasol (Cipru), Doxa Katokopias (Cipru), Spartak Trnava (Slovacia), Sepsi Sf. Gheorghe, alături de care a cucerit atât Cupa, cât și SuperCupa României, respectiv, în stagiunea precedentă, la CS Universitatea Craiova.

Într-un interviu acordat reprezentanților clubului clujean, în timpul cantonamentului pe care echipa îl efectuează, alături de noul antrenor, Toni Petrea, în Slovenia, Bogdan Mitrea a prezentat obiectivele pe care și le propune odată cu revenirea în lotul “studenților”, a vorbit despre amintirile din perioada junioratului și a explicat care este, din punctul său de vedere, situația viitorului sezon din Superliga.

“Sunt fericit că pot să joc pentru prima echipă, a fost unul dintre visuri”

“Chiar sunt fericit că m-am întors. Au mai fost discuții și în trecut, dar nu am reușit să ne sincronizăm niciodată. În cele din urmă, sunt fericit că pot să îmbrac tricoul și să joc pentru prima echipă, acesta a fost unul dintre visurile mele din copilărie. Au trecut mulți ani de la juniorat, îmi amintesc că aveam un turneu în Ungaria și era un marș de deschidere pe străzi. Cântam în cor toți jucătorii, învățam imnul “U” Cluj, era frumos. […] Primele zile sunt mai grele, până intri în ritm. Peste câteva zile, nu vom mai simți micile dureri pe care le avem și atunci o să decurgă totul normal. I-am văzut pe jucătorii tineri, consider că mă comport destul de bine cu ei, nu cum făceau alții când eram eu de vârsta lor. Încerc să îi ajut și vreau să îi inspir prin modul meu de a fi, prin exemplu.

“Revin echipe de tradiție în prima ligă, cu siguranță o să fie meciuri tari”

Ultima ediție de campionat a fost destul de echilibrată, acum vin alte echipe de tradiție. Dinamo, care nu ar trebui să lipsească niciodată din prima ligă, Oțelul, care, la fel, a și câștigat acum 12 ani. E un lucru bun, cu siguranță o să fie meciuri mai tari. Oricum, campionatul românesc este destul de echilibrat, orice echipă poate să bată pe orice echipă. […] Cred că aș alege două sau trei momente care au fost cele mai frumoase din cariera mea de fotbalist. În primul rând, debutul cu gol la echipa națională (împotriva Belarus, 2020), am fost foarte fericit în acel moment. Am sperat mult să vină debutul, am mai fost înainte la națională, dar niciodată nu am reușit să debutez. Apoi, momentul în care am dat 14 goluri într-un sezon, cred că am și devenit fundașul cu cele mai multe goluri într-un sezon (Viitorul Constanța, 2014/2015). Nu în ultimul rând, trofeele pe care le-am câștigat cu Sepsi“, a declarat Bogdan Mitrea.

Toate declarațiile fundașului central al ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Anton Petrea, noul antrenor al Universității Cluj: “Cred că ne putem propune să atingem playoff-ul”

Ioan Ovidiu Sabău a renunțat la funcția de tehnician al Universității Cluj – “E mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea”

Ioan Ovidiu Sabău, după înfrângerea din finala Cupei României: “Cred că suporterii pot să fie mândri de jucători”

banner