Anton Petrea, noul antrenor al Universității Cluj: “Cred că ne putem propune să atingem playoff-ul”

0

Anton Petrea (48 de ani), antrenorul care a retrogradat, în sezonul precedent al Superligii, cu formația Chindia Târgoviște și care, timp de două sezoane (2020-2022), a pregătit fotbaliștii vicecampioanei României, FCSB, a preluat funcția pe care Ioan Ovidiu Sabău a lăsat-o vacantă după ce a decis să se retragă de pe banca tehnică a Universității Cluj. Alături de o parte din lotul clujenilor, tehnicianul a plecat în cantonamentul de nouă zile pe care “studenții” îl efectuează în Slovenia, la Rogla. 

În conferința de presă în care Toni Petrea a fost prezentat oficial ca noul antrenor al formației ardelene, acesta a declarat că, din punctul său de vedere, obiectivul de accedere în playoff-ul următoarei ediții de campionat este realizabil, în contextul în care clubul va reuși să aducă jucători valoroși, care să poată activa ca dubluri pe posturile sistemului pe care îl va pregăti. De asemenea, tehnicianul a transmis și un mesaj către fani și a precizat că este impresionat de susținerea pe care aceștia o arată la fiecare meci pe care favoriții îl dispută.

Petrea: “Nu mi-a luat foarte mult să accept acestă nouă provocare”

“Știu la ce echipă am venit, cu foarte mulți suporteri, foarte iubită. Încerc, împreună cu staff-ul meu, cu Gabi (Giurgiu) și cu toți din conducerea clubului, să continui munca depusă aici, care a fost una destul de bună, din punctul meu de vedere. Cu puțină atenție și șansă, se putea câștiga și Cupa României. Au mai fost făcute câteva modificări, în privința lotului, însă cei care vor veni cu siguranță se vor integra și vor încerca să îndeplinească obiectivele echipei. […] După sezonul recent închieat, am avut nevoie de o perioadă de liniște, însă a venit această propunere tentantă, de la un club de tradiție din România, și nu cred că mi-a luat foarte mult să accept această provocare. Ne dorim o clasare mult mai bună decât sezonul trecut, iar eu cred că ne putem propune să atingem playoff-ul.

“Trebuie să îi fac pe jucători să dorească mai mult, au dovedit că pot”

Trebuie să îi fac pe jucători să își dorească mai mult, pentru că au dovedit că pot. Am venit cu inima deschisă, cu sufletul deschis și vom face tot ce depinde de noi ca această echipă să ajungă la un nivel superior. […] Am avea nevoie de jucători cam pe toate posturile, deoarece, în momentul în care îți propui niște obiective mai mari decât ceea ce s-a întâmplat până acum, automat ai nevoie de un lot de jucători cel puțin numeros, nu doar valoros. Ar trebui să avem dubluri pe toate posturile. Mi-au plăcut toți jucătorii care au fost pe aici, evoluția din playout a echipei a fost, cu câteva excepții, una foarte bună. Jucătorii au format o echipă și au fost momente în care nu au dat nicio șansă adversarului. Au reușit să salveze echipa și să o ducă până în finala Cupei României”, a declarat Toni Petrea.

Toate declarațiile noului tehnician al “U” Cluj pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău a renunțat la funcția de tehnician al Universității Cluj – “E mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea”

Ioan Ovidiu Sabău, după înfrângerea din finala Cupei României: “Cred că suporterii pot să fie mândri de jucători”

“U” Cluj, învinsă la penalty-uri de Sepsi, ratează șansa de a cuceri, pentru a doua oară în istorie, trofeul Cupei României

banner