Campionatul Național de Raliuri ajunge la Cluj-Napoca – care este traseul cursei prin munții Apuseni

0

Campionatul Național de Raliuri continuă seria etapelor din acest sezon competițional cu Raliul Clujului 2022, un eveniment găzduit în perioada 7-9 octombrie, pe traseele șerpuite din munții Apuseni. În cele trei zile de eveniment, organizatorii din Cluj-Napoca le vor oferi tuturor participanților, de la concurenți și echipe tehnice, până la spectatori, unul dintre cele mai spectaculoase raliuri de asfalt din România. 

Ediția din acest an a raliului din munții Apuseni va debuta vineri, 7 octombrie, de la ora 19:00, cu startul festiv al competiției. În cadrul acestuia, echipajele vor urca pe scena amplasată pe platoul pietonal dintre Cluj Arena și BT Arena, iar bolizii de curse vor putea fi admirați de către public.

Etapele naționale de raliuri sunt probe speciale, care se desfășoară pe sectoare de drum privat sau pe drumuri publice închise circulației. În cazul în care există trasee de legătură pe drumuri publice care rămân deschise circulației, piloții mașinilor de curse sunt obligați să respecte codul rutier în vigoare. În baza timpilor înregistrați, este alcătuit clasamentul final al etapei, însă oficialii curselor pot acorda penalizări pentru nerespectarea controalelor orare sau pentru alte abateri de la codul rutier.

De asemenea, sporturile cu motor sunt organizate sub egida Federației Române a Automobilismului Sportiv și a Ministerului Sportului, în conformitate cu autorizațiile acordate de instituții precum Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Care va fi traseul pe care se va desfășura Raliul Clujului 2022?

După primele teste oficiale ale bolizilor, din ziua de sâmbătă, 8 octombrie, derulate în satul Stolna, în intervalul orar 08:00-11:00, mecanicii din parcul de service amplasat în parcarea de la Iulius Mall vor face ultimele verificări înainte de debutul oficial al cursei. La ora 13:00, mașinile vor porni în prima buclă a traseului, care trece prin Măguri Răcătău, Râșca și ajunge până în localitatea Mărișel. Distanța totală a acestei curse este mai mare de 9 km.

Cea de-a doua probă a zilei se extinde pe 20 de km și străbate localități precum Dângău Mare și Agârbiciu. Aceleași trasee vor mai fi parcurse, încă o dată, în cursul după-amiezii primei zile a evenimentului. În ziua de duminică, 9 octombrie, prima buclă va începe la ora 09:08 din comuna Căpușu Mare și va continua până la ieșirea din Râșca.

A doua probă de duminică va avea startul în localitatea Bălcești, de la ora 09:56. Echipajele vor parcurge o distanță mai mare de 13 km, după care vor reveni în parcul de service de la Iulius Mall, pentru ca, mai apoi, să repete primul circuit al zilei, care va aduce puncte bonus pentru primele cinci mașini din ierarhia generală.

Linia de sosire a raliului va fi amplasată pe platoul dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, iar festivitatea de premiere a echipajelor câștigătoare la Raliul Clujului 2022 va avea loc de la ora 17:00.

VEZI ȘI:

Alina Dumitru, Silvia Stroescu și Cristina Pîrv au schimbat sportul: au urcat la volan, la Women Rally Cluj-Napoca

Mașina Ferrari, câștigătoare de Formula 1, va fi adusă la UNTOLD 2022

Raliul Clujului se apropie cu pași repezi – vezi restricțiile de circulație

banner