Când muzica ia forma unei expoziții: află ce poți face în Music Gallery

0

După 10 ani de organizare a festivalului Jazz in the Park și peste 400 de formații de jazz aduse la Cluj-Napoca, Fapte lansează un nou proiect de promovare a muzicii în rândul publicului larg, folosind formatul unei expoziții de artă. Stiați că vă puteți bucura de muzică și într-o expoziție? Cum anume aflam azi de la Roxana Tarko, project manager Music Gallery.

Music Gallery este o expoziție care prezintă muzica într-un mod nemaiîntâlnit, punând accent pe două mari perspective. Prima prezintă muzica Jazz prin prisma aspectelor istorice, sociale, culturale, punând genul muzical într-un context universal, iar cea de-a doua perspectivă se leagă de tehnologia din spatele muzicii, prezentând instrumente și echipamente muzicale care fac experiența de ascultare mult mai interesantă.

În cadrul galeriei, participanții vor putea asculta muzică curatoriată, atât în format digital, cât și în format analogic, punându-se accent pe vinil, o tehnologie veche, care însă a revenit puternic în viața audiofililor. De asemenea, vizitatorii vor putea testa instrumente muzicale și sisteme de sonorizare inovative.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 24 Martie – 23 Aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și, pe lângă programul normal de vizitare, va găzdui concerte, prezentări de echipamente și alte evenimente speciale.

Află mai multe din emisiune!

CITEȘTE ȘI:

Jazz in the Park 2023 – Află ce artiști au confirmat deja prezența la festival

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!