Care au fost culisele nașterii partidului fostului premier Dacian Cioloș – Invitat Dan Clinci, coordonator regional al PLUS

0

Fostul premier Dacian Cioloș a surprins pe toată lumea sâmbătă, atunci când a anunțat la Cluj că renunță la demersurile pentru înregistrarea partidului Mișcarea România Împreună și a anunțat că el și susținătorii săi vor activa în PLUS. Este vorba de acronimul Partidului Unității, Libertății și Solidarității.

 

Acest partid a fost înregistrat de niște colaboratori ai lui Dacian Cioloș care nu aveau o prezență prea accentuată în viața publică. PLUS a desemnat deja trei coordonatori regionali: fostul ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru, decanul Facultății de Business a Universității Babeș-Bolyai, Ionuț Nistor, precum și arhitectul Dan Clinci, fondatorul Urbannect.

 

Noul partid va colabora cu USR, va avea o Convenție Națională la sfârșitul lunii ianuarie și va participa la alegerile pentru Parlamentul European. Însă nu este clar ce ideologie va adopta, în ce familie politică europeană vor activa reprezentanții săi și care va fi relația cu principalul partid de Opoziție, PNL.

 

Este clar însă că PLUS va fi poziționat în opoziție față de actuala Putere. De asemenea, este clar că membrii săi provin din mai multe straturi sociale, de la tineri cu convingeri ecologiste la studenți și de la cadre universitare la oameni de afaceri. Care au fost culisele apariției PLUS? Amănuntele sunt dezvăluite de arhitectul Dan Clinci, pasionat de patrimoniul istoric, monarhist și, de puțină vreme, membru al noului partid, prezent la emisiunea România Via Cluj moderată de Claudiu Pădurean.