Ce poți face din deșeuri electrice: bijuterii și tablouri smart

0

Tehnologia avansată este prezentă în viața noastră, fie că vrem sau nu. O afacere unică născută la Cluj folosește deșeurile electrice și le transformă în…bijuterii, ba chiar și tablouri. Tinerii care au venit cu această idee caută în continuare și alte oportunități să folosească în feluri noi tehnologia care, astfel, este reciclată. Te invit să afli mai multe despre această creativă metodă de a folosi circuitele electrice de la Dana Rusu, antreprenor și artist, care a vorbit la Business café despre Precious Circuit.

”Suntem o echipă de doi prieteni pasionați de artă și sustenabilitate. Cu aceste obiective cheie în minte, am fondat Precious Circuit, un proiect care îmbină o preocupare socială cu posibilitățile creative nelimitate ale materialelor de e-deșeuri.

Inspirați de modelele de configurație pe care le posedă plăcile de circuite și lăsând o moștenire sustenabilă în urma noastră, misiunea noastră este de a răspândi mesajul de a fi responsabili în fața unei crize de mediu. Haideți să spargem stigmatul din jurul deșeurilor prin artă și design unic de bijuterii”, așa își autodefinesc asta cei doi fondatori ai Precious Circuit. Este vorba despre Dana Rusu și Andy-Emanuel Aelenei.

”Credem într-o lume mai bună, ceea ce înseamnă un mic efort din partea fiecăruia dintre noi. Folosim componente și circuite electrice ca bază pentru accesorii lucrate manual, sensibilizând în același timp cu privire la efectele deșeurilor electronice asupra mediului și la modalitățile de a le minimiza. În plus, produsele noastre ar fi un cadou extrem de frumos pentru un iubitor de tehnologie”, mai spun inițiatorii.

Cip-uri NFC integrate în bijuterii

Creatorii ”circuitelor prețioase” au mers mai departe și au inclus chiar cip-uri NFC funcționale în aceste bijuterii. De exemplu, acestea pot trimite la un video, la o fotografie sau la o melodie pe care o poți accesa oricând.

Dacă vrei să vezi până unde poate merge îmbinarea tehnologiei cu arta, uită-te la toată discuția cu Dana Rusu, de la Business Café!

VREI ȘI ALTE IDEI FAINE DE AFACERI NĂSCUTE LA CLUJ? UITE AICI:

Costume de baie din plasticul din mări și oceane? Le realizează o clujeancă: află totul despre idee de la Business Cafe

Sănătatea poate veni din farfurie: un business clujean bazat pe promovarea unui stil de viață sănătos

 

 

banner