Ce soluții are Guvernul ca să reducă deficitul comercial

0

Guvernul dorește să reducă deficitul comercial cu ajutorul unor scheme multianuale de ajutor de stat. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit azi, la Cluj, cu reprezentanții mai multor companii cu capital românesc și străin. În acest context, el a anunțat că Guvernul intenționează să aloce sume consistente pentru a stimula industria producătoare de materiale de construcție și industria chimică.

„Industria chimică, în acest moment, generează un deficit de balanță comercială majoră, și o parte din produsele care sunt folosite, atât pentru materiale de construcții, cât și pentru industria cosmetică, ar putea fi realizate în România”, a declarat Florin Spătaru. Pentru producătorii din industria chimică, Ministrul va propune ca statul să cofinanțeze aproximativ 300 milioane de euro din bugetul de stat. Această propunere va încuraja sectoarele cu deficit de valoare comercială, va crește numărul locurilor de muncă și salariile.

De asemenea, pentru industria materialelor de construcții va urma să fie acordat 1 miliard de lei. Printre măsurile urmărite se numără retehnologizarea, creșterea capacităților de construcție, investiții în spațiile verzi și multiplicarea economiei.

Ministrul Economiei vrea ca salariul minim să fie de 500 de euro în 2025

În prezent, deficitul comercial al României este de aproximativ 30 de miliarde de euro. Acest lucru înseamnă că importurile sunt mult mai mari decât exporturile. Cu ajutorul acestor scheme de ajutor de stat, ministrul Florin Spătaru estimează că deficitul comercial ar putea fi redus cu aproximativ 10 la sută. Schema de ajutor de stat este menită să aibă un impact pozitiv asupra economiei și să aducă plus valoare mediului de afaceri, astfel încât, să producă creștere economică, iar companiile să fie capabile să ofere un salariu minim de 500 de euro, până în anul 2025.

Mai multe detalii, în video-ul de mai jos:

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Clujul, gazda Aviation Event 2023, vezi care sunt prioritățile Aeroportului ”Avram Iancu”

Spitalul de Urgență face angajări – Sunt scoase la concurs peste 53 de locuri de muncă

O nouă cantină studențească, inaugurată la UMF Cluj-Napoca – 350 de studenți vor beneficia zilnic de o masă gratuită

banner