O nouă cantină studențească, inaugurată la UMF Cluj-Napoca – 350 de studenți vor beneficia zilnic de o masă gratuită

0

O nouă cantină studențească a fost inaugurată la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Restaurantul este situat în clădirea Facultății de Medicină din campusul Hașdeu, pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 23, are o capacitate de 60 de locuri și va funcționa în tandem cu “bătrâna” cantină de pe strada Victor Babeș. De asemenea, reprezentanții UMF au anunțat și lansarea unui nou proiect dedicat studenților care beneficiază de burse sociale, prin intermediul căruia, aceștia vor beneficia zilnic de o masă gratuită.

Deoarece cantina de pe Victor Babeș nu mai făcea față numărului foarte mare de studenți și cadre didactice care veneau zilnic pentru a servi masa de prânz, conducerea universității a decis că este absolut necesară deschiderea unui restaurant studențesc. Noul spațiu are o suprafață de 350 mp, iar investiția acestuia a fost în valoare de 86 000 de euro, bani proveniți din fondurile universității clujene.

Totodată, alături de președintele asociației Black Sea FooDignity, chef Adrian Hădean, reprezentanții UMF au lansat, din luna februarie a anului 2023, un proiect dedicat studenților care se confruntă cu probleme financiare. Este vorba despre o parte a unui program mai amplu derulat de universitate, prin care aceștia vor primi, în fiecare zi, o masă gratuită în restaurantele studențești.

Imagini video din cadrul evenimentului de inaugurare, respectiv declarațiile făcute de rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, și de chef Adrian Hădean pot fi următie în materialul de mai jos.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Raportul rectorului UMF Cluj-Napoca în 2022 – vezi poziția din metaranking-ul României

UMF Iuliu Hațieganu are primul laborator pentru screening neonatal extins din România

UMF Cluj-Napoca va prelua Spitalul CFR și îl va transforma în spital universitar

banner