Cel mai bătrân câine din lume moare la 31 de ani

0
Foto: Guinness World Records

Bobi, animalul de companie care deține recordul pentru cel mai bătrân câine din lume, a murit la sfârșitul săptămânii trecute. Patrupedul a ajuns până la vârsta de 31 de ani și 165 zile, timp care l-a petrecut alături de proprietarul Leonel Costa și familia sa, în satul portughez Conqueiros, potrivit Guinness World Records.

Karen Becker, medicul veterinar al lui Bobi, a anunțat decesul animalului pe pagina personală de Facebook: „Noaptea trecută, acest băiat dulce și-a câștigat aripile. În ciuda faptului că a trăit mai mult decât orice câine în istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit. Dumnezeu să te aibă în pază, Bobi… ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți.”

Patrupedul a fost înregistrat în anul 1992, la Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (Serviciul Medical Veterinar al Municipiului Leiria), care i-a confirmat data nașterii. Mai mult, vârsta lui Bobi a fost verificată și de SIAC, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez și gestionată de SNMV (Sindicato Nacional dos Médicos Veterinários; Uniunea Națională a Medicilor Veterinari).

Astfel, Bobi a fost anunțat drept cel mai bătrân câine din lume în viață și cel mai bătrân câine din lume pe 2 februarie 2023.

Ce a contribuit la longevitatea lui Bobi?

Potrivit lui Leonel Costa, mediul „calm, pașnic” în care a trăit Bobi a contribuit la vârsta sa înaintată. În plus, Bobi nu a fost niciodată legat, i-a plăcut întotdeauna să meargă liber prin natură, în jurul casei sale. Pe măsură ce a înaintat în vârstă, Bobi a devenit mai puțin mobil, așa că și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în curtea din spate cu prietenele feline. Leonel l-a descris pe Bobi drept un câine „foarte sociabil”.

În același timp, proprietarul crede că și dieta lui Bobi a contribuit la longevitatea lui, deoarece a mâncat exclusiv hrană de oameni. „Ce am mâncat noi, au mâncat și ei”, spune acesta. Înainte de a-i servi mâncarea lui Bobi, Leonel o înmuia în apă, pentru a îndepărta condimentele.

VEZI ȘI:

Ce au în comun berea Guinness și Cartea Recordurilor Guinness?

Michelin: Anvelope sau Stele?

banner