CFR Cluj învinge CS Mioveni, după ce a fost aproape să piardă la MASA VERDE

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins sâmbătă, 30 iulie, pe teren propriu, formația CS Mioveni, scor 4-2, în cea de-a treia etapă din sezonul regulat al Superligii. Astfel, echipa antrenată de Dan Petrescu obține a doua victorie din actuala ediție de campionat, la capătul unui meci pe care clujenii îl puteau pierde la masa verde, deoarece sistemul de iluminat al stadionului din Gruia a picat în cea de-a doua repriză. 

Prima mare ocazie a meciului le-a aparținut ardelenilor. În minutul patru, Gabriel Debeljuh a primit o centrare precisă de la Claudiu Petrila, însă lovitura sa de cap a fost respinsă la limită de portarul oaspeților. Trei minute mai târziu, Mioveni a deschis scorul, prin Bogdan Rusu, care a profitat de o eroare majoră a lui Mihai Bordeianu. Mijlocașul gazdelor a vrut să paseze mingea către Simone Scuffet, portarul aflat la debut în tricoul feroviarilor, însă nu l-a văzut pe Rusu, care a interceptat balonul și a înscris primul gol al meciului.

În minutul 14, același Debeljuh a șutat periculos de la marginea careului, dar mingea a lovit bara porții adverse. Jefte Betancor a avut și el șansa de a înscrie primul gol al gazdelor, în minutul 25, când reluarea sa cu capul, din centrarea lui Mario Camora, a trecut peste poarta oaspeților.

Clujenii, dezlănțuiți pe finalul primei reprize – Debeljuh, de neoprit

Zece minute mai târziu, Gabriel Debeljuh a izbutit să spargă gheața și să marcheze primul gol pentru echipa sa. La primul corner obținut de CFR Cluj, Deac a centrat pe bara a doua, portarul oaspeților a respins, însă mingea a fost din nou trimisă în fața porții, de unde atacantul clujenilor nu a mai putut rata. La scurt după prima reușită a ceferiștilor, în minutul 38, Debeljuh a înscris pentru a doua oară, după ce a primit o pasă decisivă, în spatele apărării, de la Ciprian Deac și a scăpat singur cu portarul.

În ultimul minut din timpul regulamentar al primei reprize, Jefte a pasat, în careu, pentru Camora, iar acesta a fost faultat de fundașul oaspeților, care a intervenit târziu asupra balonului. Deși centralul a considerat inițial că este doar lovitură de colț pentru feroviari, arbitrii din camera VAR au semnalat intervenția neregulamentară și, astfel, clujenii au beneficiat de un penalty, transformat, mai apoi, de Ciprian Deac. La pauza meciului, tabela de marcaj indica scorul de 3-1 pentru gazde.

Cu toate că, până în minutul 60, jocul nu a înregistrat evenimente notabile, Mioveni a înscris pentru a doua oară, prin același Rusu, care a reluat cu capul direct în poarta lui Scuffet, după centrarea perfectă a lui Liviu Antal.

Meciul a fost oprit în minutul 64 – beznă totală în Gruia

Deși sistemul de iluminat de pe arena din Gruia a prezentat câteva probleme chiar și înainte de începutul partidei, adevăratele îngrijorări au apărut în debutul reprizei secunde, când o parte din teren nu mai era luminată corespunzător. Exact după ce oaspeții au găsit cel de-al doilea gol și amenințau egalarea, jocul a fost întrerupt, în minutul 64, de către arbitrul central, care a trimis echipele la vestiare, deoarece începuse și ploaia. Clubul clujean avea o oră la dispoziție pentru a remedia situația, însă partida s-a reluat după aproximativ 40 de minute.

Odată continuată disputa, ardelenii au impus un alt ritm de joc, comparativ cu cel resimțit după al doilea gol înscris de Mioveni. Șase minute mai târziu, Ovidiu Hoban, abia intrat pe teren, a șutat din afara careului, iar mingea a intrat în poartă, după ce a fost deviată de unul dintre adversari. Până la fluierul final, niciuna dintre echipe nu a mai pus mari probleme la poarta adversă.

Pentru CFR Cluj, urmează deplasarea pe terenul campioanei din Belarus, Shakhtyor Soligorsk, acolo unde vor disputa primul duel din cel de-al treilea tur preliminar al UEFA Conference League. Acesta va avea loc joi, 4 august, de la ora 20:00.

VEZI ȘI:

CFR Cluj nu reușeste să învingă amatorii din Andorra, dar se califică în turul următor din UECL

CFR Cluj, învinsă de FC ‘U’ Craiova în cea de-a doua etapă a Superligii – Dan Petrescu, dezamăgit

CFR Cluj, victorie categorică în primul duel din UEFA Conference League