CFR Cluj, victorie categorică în primul duel din UEFA Conference League

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins joi, 21 iulie, pe teren propriu, formația Inter Club d’Escaldes, scor 3-0, în prima manșă a celui de-al doilea tur preliminar din UEFA Conference League. Victoria în fața fanilor din Gruia, obținută într-o manieră dominantă de către elevii lui Dan Petrescu, îi poate face pe aceștia să se gândească deja la următorul adversar din competiția europeană.

Clujenii au deschis repede scorul, în minutul șase, prin Jefte Betancor, care a transformat o lovitură de la 11 metri, obținută în urma unei atingeri neregulamentare cu brațul a fundașului echipei oaspete. În minutul 15, Alexandru Păun putea dubla avanatajul gazdelor, deoarece a scăpat singur cu portarul echipei adverse, însă acesta a respins șutul.

Nouă minute mai târziu, Bismark Boateng a avut și el ocazia de a înscrie, însă lovitura sa de cap, după o centrare de la colțul terenului, a trecut puțin pe lângă bară. Golul de 2-0 a venit, până la urmă, de la Gabriel Debeljuh, care a primit, în fața porții, o pasă de la același Betancor. Astfel, ardelenii au intrat, la pauza meciului, cu un avans de două goluri pe tabela de marcaj.

În minutul 57, Debeljuh putea marca pentru a doua oară, însă șutul acestuia a fost din nou respins de portarul oaspeților. Șapte minute mai târziu, Cristi Bălgrădean a apărat un șut periculos, trimis pe spațiul porții sale. În minutul 84, clujenii au înscris pentru a treia oară, după o fază reușită de Claudia Petrila, care a pasat în fața porții, însă mingea a fost deviată în plasă de către fundașul formației din Andorra.

Dan Petrescu: “Nu am avut un meci în carieră în care echipa mea să rateze atât de mult”

“Dacă îmi spuneai înainte de meci că va fi 3-0, eram fericit, dar, la câte ocazii am avut astăzi, nu cred că am avut un meci în carieră în care echipa mea să rateze atât de mult. […] În niciun caz nu s-a terminat, avem deplasare la Craiova, jucăm la 40 de grade, după care mergem zece ore până în Andorra. Ei se odihnesc, noi mergem după o deplasare foarte grea la Craiova, un meci care trebuia amânat, asta era logic. […] Toți voiam mai mult. Portarul lor a fost inspirat, iar jucătorii noștri din atac nu au fost atât de inspirați, deși toți au jucat bine azi”, a declarat antrenorul clujenilor, Dan Petrescu.

Până la returul din Conference League, care va avea loc miercuri, 27 iulie, pe terenul formației din Andorra, CFR Cluj va întâlni, tot în deplasare, FC ‘U’ Craiova, în cea de-a doua etapă a sezonului regulat din Liga 1. Partida va avea loc duminică, 24 iulie, de la ora 16:00.

VEZI ȘI:

Victorie pentru CFR Cluj în primul duel din Superliga – penalty apărat la ultima fază

CFR Cluj, învinsă la penalty-uri de Pyunik Erevan și eliminată din UEFA Champions League

Dan Petrescu, înainte de returul CFR Cluj – Pyunik: “Totul este posibil mâine”