CFR Cluj: Posibilă ruptură între veterani și Andrea Mandorlini – ce jucător ar putea face parte din lot în stagiunea următoare

0

De la sosirea lui Andrea Mandorlini ca antrenor la CFR Cluj, Ciprian Deac, jucător fundamental în lotul „feroviarilor”, a evoluat din ce în ce mai puțin pe teren. Deși este în echipa titularilor, în partida cu Poli Iași acesta a fost introdus în teren de Mandorlini doar după minutul 80.

Președintele clubului, Cristi Balaj, a vorbit la FANATIK SuperLiga cu Horia Ivanovici despre subiectul posibilei rupturi între veteranii vestiarului, Deac şi Camora, şi antrenorul Andrea Mandorlini.

„Orice jucător care evoluează mai puţin e normal să fie supărat. Aici este şi rolul nostru, al celor din conducere, când apar nemulţumiri să remediem dacă apar conflicte şi, în măsura în care există o astfel de situaţie, sunt convins că o vom rezolva”, a fost reacţia preşedintelui CFR Cluj.

Veteranii deja vorbesc despre faptul că Mandorlini nu aplică aceeaşi unitate de măsură cu toţi jucătorii, iar Deac este tot mai supărat de statutul de rezervă.

Balaj a declarat că nu există tratamente preferenţiale sau nedreptăți faţă de vreun jucător. La întrebarea dacă i se pare corect ca Deac să nu mai joace deloc, acesta a răspuns că nu comentează deciziile antrenorului şi că nu există club în România în care să nu fie situaţii dificile. Balaj a mai adăugat că CFR Cluj este cum într-o perioadă în care întinereşte lotul, scrie Ziua de Cluj.

CFR Cluj mizează pe tineri africani

În ultimii ani, CFR Cluj a transferat aproximativ zece jucători tineri de pe continentul african, în special din Ghana, în speranţa că îi vor transforma în jucători capabili să joace la echipele importante ale Europei.

Efortul financiar nu este unul foarte mare, însă nici de neglijat. De obicei, jucătorii sunt aduşi liberi de contract sau pe sume modice (până în 100.000 de euro), cu contracte gândite foarte bine, modeste, dar care se pot rotunji în funcţie de performanţele reuşite.

Un prim jucător dintre aceştia a reuşit ”să scoată capul” în Europa. Este vorba despre internaţionalul ghanez Emmanuel Yeboah, cedat la Brondby, pentru 1.800.000 de euro.

În continuare, CFR Cluj pare să mai deţină încă un atacant de real talent, care ar urma să facă în curând pasul către prima echipă a lui Andrea Mandorlini, fiind în vizorul acestuia.

Este vorba despre Emmanuel Mensah, un atacant de 19 ani, adus la CFR Cluj în luna martie a acestui an de la Young Apostoles.

Foto: Cluj24

Mensah nu a fost păstrat la prima echipă, ci a fost trimis sub formă de împrumut la CSM Sighetu Marmaţiei, în Liga 3, acolo unde are șapte goluri marcate în primele nouă etape de campionat.

Fotbalistul african face spectacol meci de meci, iar antrenorii celor de la CFR Cluj sunt foarte atenţi la progresul său. Dacă o ţine tot aşa, are şanse foarte mari să facă parte din lotul fostei campioane din stagiunea următoare, potrivit Orange Sport.

VEZI ȘI:

CFR Cluj a anunțat primul jucător de care se va despărți în această iarnă – Jefte, OUT

Mandorlini, explicații pentru un nou meci fără victorie la CFR Cluj: “Ca să câştigi campionatul trebuie să primeşti mai puţine goluri”

Șase jucători de la CFR Cluj, convocați la echipele naționale pentru a juca în preliminariile EURO

 

 

 

banner