Chirurgia estetică a sânului, recomandări și informații utile

0

Dr. Radu Onoe a vorbit la Doctor online despre cele mai frecvente operații estetice mamare: operațiile de mărire de sâni.

Care sunt riscurile sau contraindicațiile, în cât timp se recuperează pacienta, dar și care sunt miturile legate de operația de mărire de sâni, aflați de la dr. Radu Onoe, medic primar chirurgie estetică și reconstructivă, la Clinica Artis 3 din Cluj.

Înainte ca o pacientă să fie efectiv operată, medicii fac anumite analize și evaluări. ”Se face mai întâi o ecografie mamară, fiind sânul, ne interesează starea glandei mamare, iar după aceea, în funcție de vârsta pacientei, se fac analize de sânge, precum și examene mai generale, examene cardiologice, de exemplu. În ziua de astăzi se mai face și un test COVID”, a precizat medicul chirurg.

Contraindicații și precauții

”Dacă sunt afecțiuni care nu permit anestezia generală, de exemplu, amânăm, până se rezolvă afecțiunile respective sau dacă sunt afecțiuni grave, putem contraindica intervenția”, a precizat dr. Radu Onoe.

Durata unei operații și recuperarea

Medicul clujean a precizat că o operație de mărire de sâni, în condițiile dezvoltării tehnicii și tehnicilor medicale, se pot face în 35-40 de minute, cu tot cu procedura de anestezie generală și trezirea din aceasta, operația durează puțin peste o oră.

”Ca orice intervenție chirurgicală, și augmentarea mamară este o agresiune chirurgicală, medicală, este o agresiune asupra corpului pacientului. Una dintre componentele reacției corpului față de agresiunea noastră este inflamația, deci edemul, umflatura. Asta trece cel mai greu. Pacienta putem zice că poate vedea un rezultat undeva după 6 luni”, a spus dr. Radu Onoe la Doctor online.

Cele mai frecvente întrebări

Cele mai multe paciente sunt îngrijorate de durerea resimțită cupă intervenția chirurgicală, dar și despre restricțiile de mișcare și de efort.

”Avem multe paciente care ne întreabă dacă implantul explodează vor călători cu avionul. Este o legendă, implantul nu explodează”, a spus dr. Radu Onoe.