banner

Cluj-Napoca, în scenariul ROȘU – VEZI lista incidenței în toate localitățile din județ

0

Cluj-Napoca va intra în scenariul roșu, după ce a înregistrat o incidență de cazuri de infectare cu COVID-19 de 3,02 la mia de locuitori. Prefectul Mircea Abrudean spun că o decizie în acest sens va fi luată în maxim 48 de ore.

El spune, însă, că această rată este calculată doar în funcție de populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor.

”Totuși avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun, cu siguranță. Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spațiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidentă pentru a lua măsuri”, a declarat prefectul Abrudean.

”Noi în momentul de față ne raportăm la datele statistice, adică la populația de 327 000 de locuitori care este valabilă la 1 ianuarie 2020, în condițiile în care știm cu toții că în Cluj-Napoca avem foarte mulți studenți, oameni care sunt aici cu activități dar nu au domiciliul aici. Putem vorbi de peste 400000 cu siguranță”, a mai spus prefectul, la Via Cluj TV.

Însă acest lucru înseamnă că rata incidenței este mai mică, dacă luăm în calcul cifra de 400000.

Vedeți aici ratele de incidență din toate localitățile din județ: UAT 19 oct 2020.

 

 

banner