Clujenii pot înota sau dona bani pentru diferite cauze la Swimathon 13 – S-au înscris 13 ONG-uri din comunitate

0

Swimathon este cel mai important eveniment de strângere de fonduri din comunitatea clujeană. Evenimentul propune celor care vor să facă un bine mai multe cauze sociale pe care le pot spijini. La ediția din 2023, clujenii pot dona pentru proiecte diverse, de la dotarea cu echipamente în școli, la protejarea pisicilor comunitare sau un centru cultural pentru comunitatea LGBT.

Ediția din 2023 a Swimathon este organizată de către Fundația Comunitară Cluj și va avea loc în 11 noiembrie. În acest an, evenimentul este organizat pentru prima dată în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). Astfel, evenimentul la care s-au înscris 13 ONG-uri locale se va desfășura la Complexul de Natație al UTCN.

Proiectele pentru care se adună bani sunt foarte diferite, anunță organizatorii. Astfel, se pot dona bani pentru tabere pentru copii cu boli cronice, telemedicină pediatrică, o masă caldă, dar și pentru protejarea pisicilor comunitare sau amenajarea unui centru de tineret sau a unui centru cultural dedicat comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, transgen, persoanele intersex sau asexuale) din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului, Fundația Comunitară Cluj pune la dispoziția ONG-urilor și a grupurilor de inițiativă o platformă certificată de strângere de fonduri și asigură, la bazin, desfășurarea în bune condiții a evenimentului.

Cum funționează strângerea de fonduri?

Primele fonduri mobilizate sunt cele din taxa de înscriere a înotătorilor și ambasadorilor, care este în valoare de 100 de lei și reprezintă și prima donație către cauza susținută (diferența dintre ei este că ambasadorii nu înoată neapărat, dar își asumă să promoveze cauza).

A doua sursă de fonduri o reprezintă banii donați de către suporterii pe care-i mobilizează fiecare înotător/ambasador și echipele din spatele proiectelor înscrise, arată organizatorii evenimentului.

Organizațiile participante pot mobiliza și companii care să sponsorizeze cauzele și, în acest caz, contribuțiile lor vor fi menționate special pe site-ul Swimathon.

„Competiția prezintă un interes deosebit pentru companii, pentru că oferă acestora posibilitatea de a-și înscrie angajații pasionați de înot la eveniment și de a face educație filantropică în rândul celorlalți, încurajându-i să doneze pentru cauza sau cauzele alese de înotători”, au mai precizat reprezentanții Fundației Comunitare Cluj.

Cauzele înscrise la Swimathon 13

 • Tineri smart în social media, Asociația ASTRID
 • Yuppi Camp #2024, Asociația Mișcare de Tabără Yuppi
 • 62 de scaune, Asociația UNDA 62
 • Pisicile comunitare au nevoie de tine!, Asociația NUCA Animal Welfire
 • Povestea Clujului, Asociația Pro Armeopolis
 • PEDITEL – Telemedicină pedriatică gratuit 24/7, Fundația Părinți din România
 • Mens sana in corpore sano – dotarea Școlii Gimnaziale din Răchițele cu echipamente sportive și spații de joacă, Asociația Life Education for All
 • O masă caldă pentru comunitate!, Asociația O Masă Caldă
 • Reabilitare energetică a centrului de resurse educaționale Go Science Turda, Asociația Club Științific Turda
 • Educația democratică este o dovadă de iubire, Asociația SOLIS
 • Centru cultural pentru comunitatea LGBTQ+ din Cluj, Asociația PRIDE Cluj
 • Amprente Pozitive în Ținutul Fluturelui Albastru, Asociația Plaiuri Noi
 • Salvați Vieți în Sate – Dotarea Comunității Rurale cu Defibrilatoare, Asociația TEN Cluj

VEZI ȘI:

Au fost donați 116.000 Euro pentru primul parc incluziv din Cluj

Programul despre siguranța rutieră, „Fii isteț, vei fi mai sigur!“, revine în liceele din Cluj-Napoca

Peste 350 de invenții la PRO INVENT 2023

 

 

 

banner