Concert de închidere a stagiunii 2022/2023 al Filarmonicii de Stat „Transilvania”

0

Colegiul Academic va găzdui vineri, 30 iunie 2023, de la ora 19:00, Concertul de închidere a stagiunii 2022/2023. Uverturi și arii celebre vor răsuna pe scena Auditorium Maximum, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” și a solistului Adrian Sâmpetrean, sub bagheta dirijorală a lui David Crescenzi.

Concertul de vineri, 30 iunie 2023, se va deschide cu uvertura operei “Nunta lui Figaro”. Prima lucrare a serii va fi urmată de aria cu recitativ “Tutto è disposto… Aprite un po’ quegli occhi” tot din opera mai sus amintită a lui Mozart. După aceasta va urma “Madamina, il catalogo è questo” din opera Don Giovanni, tot din creația compozitorului austriac, poate una dintre cele mai faimoase și populare arii ale sale, interpretate de basul Adrian Sâmpetrean.

Seara va continua cu uvertura operei “Cenuşăreasa”, dar și cu aria “Là del ciel nell’arcano
profondo” din opera cu omonimă, compusă de Rossini, o operă comică în două acte, după un libret de Jacopo Ferreti. Muzica lui Vincenzo Bellini va răsuna și ea pe scena Auditorium Maximum. Orchestra Filarmonicii clujene va interpreta uvertura operei “Norma”, pentru ca mai apoi să se interpreteze aria “Vi ravviso, o luoghi ameni” din opera “Somnambula”.

Ultimul concert al stagiunii 2022/2023 se va încheia cu Verdi, uvertura operei “Luisa Miller” și aria “Infelice! E tuo credevi” din “Ernani”. Această arie este interpretată de personajul Silva la finalul primului act al operei “Ernani” de Giuseppe Verdi.

Biletele online la concert se pot achiziționa de pe site-urile entertix.ro și myticket.ro. Biletele se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

VEZI ȘI:

Filarmonica de stat “Transilvania”, în concert inedit, pe acordurile celor mai mari compozitori clasici

Tenorul Ștefan von Korch va concerta la Cluj

Concert de negro spirituals la Cluj – Află unde și când va fi

banner