Crește valoarea tichetelor de masă – Află aici cu cât

0

La începutul ședinței de Guvern de astăzi, 27 iulie, premierul Marcel Ciolacu anunță aprobarea creșterii valorii tichetelor de masă de la 30 de lei la 35 de lei, începând cu 1 august 2023. Ulterior, acestea vor crește de la 35 de lei la 40 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024. 

“Astăzi creştem valoarea tichetelor de masă, măsură anunţată deja din prima săptămână de guvernare, de prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 la 35 lei lunar, începând cu 1 august, şi vom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest cât se poate de firesc, ţinând cont de inflaţia din acest an”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

În nota de fundamentare a proiectului se specifică faptul că: „valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre (respectiv semestrul II al anului 2022 – prezent) nu a înregistrat nici o creştere, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, astfel încât în prezent valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”.

De asemenea, în document se explică cum prin creșterea valorii nominale a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor , în acest fel diminuăndu-se economia subterană.

Această creștere a valorii nominale se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaților și prin urmare, în veniturile bugetului de stat, acest venit fiind supus impozitării.

VEZI ȘI:

Marcel Ciolacu: ”Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”

Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din Guvern – Decizia a venit după o discuție cu Marcel Ciolacu

banner