Cum poate un tânăr să devină misionar – expoziție de fotografie în Cluj-Napoca

0

Vernisajul unei expoziții de fotografie, care surprinde, prin imagini și texte, activitatea caritabilă a voluntarilor asociației internaționale “Puncte Inimă” în municipiul Deva, a avut loc luni, 29 iunie, în incinta Bastionului Croitorilor din Cluj-Napoca. În cadrul acestuia, au fost prezenți tineri misionari din toată lumea, care au împărtășit pubilcului experiențele unei vieți dedicate ajutorului celor defavorizați.

“Puncte Inimă este o asociație catolică, prezentă în toată lumea. În urmă cu 25 de ani, s-a fondat o casă în Deva, iar de patru ani suntem prezenți și la Cluj. […] Este o misiune foarte simplă, de prezență și de prietenie”, a precizat Kelsey, unul dintre voluntarii asociației.

“Am stat 14 luni în Argentina și au fost, pot să zic, cele mai frumoase luni din viața mea, deoarece am experimentat ceea ce înseamnă iubirea totală, de la copii, la oamenii din cartier. […] M-a emoționat foarte mult când copiii veneau la noi acasă, să ne vadă, să ne întrebe dacă pot să se joace sau să stea cu noi, doar pentru a fi împreună”, a menționat Dora, un alt voluntari “Puncte Inimă”.

Ce trebuie să facă un tânăr pentru a deveni misionar?

Asociația “Puncte Inimă” primește, constant, tineri dornici să plece în misiuni caritabile. Aceștia trebuie să treacă printr-o perioadă de inițiere, pentru a fi, din toate punctele de vedere, pregătiți să își ducă misiunea până la capăt. Detalii referitoare la procesul de formare pot fi solicitate prin contactarea reprezentaților asociației. Mai multe informații sunt disponibile AICI.

“Mai întâi, trebuie să discearnă foarte bine dacă se simte chemat de a trăi misiunea noastră. După aceea, se face o mică formare. […] Se poate experimenta puțin viața la Deva, să vadă cum decurge o zi tipică pentru voluntari. Mai apoi, se face o formare puțin mai lungă, de două săptămâni, iar tânărul poate pleca. Învățăm în fiecare zi și mergem cu încredere”, a explicat Kelsey.

Expoziția de fotografie va mai fi deschisă publicului până în data de 10 iulie.

VEZI ȘI:

Experiența cotidiană, materializată în artă – expoziție UAD Cluj-Napoca

Viața artistului, redată prin pictură și fotografie – expoziție la Cluj-Napoca

Expoziție de benzi desenate, dedicată responsabilității civice, la Cluj-Napoca