Dan Petrescu, despre viitorul echipei naționale: “Când am anunțat cu Hagi că 20 de ani nu prindem mondiale, trebuia să zicem 40”

0

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a avut un discurs dur despre realitatea fotbalului românesc, atunci când a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului din Gruia cu FC Argeș, pe care elevii săi l-au câștigat cu scorul de 3-1, ce părere are despre condițiile bazei sportive ale celor de la Lazio Roma. Acesta a declarat deschis faptul că, din cauza lipsei banilor, țara noastră este departe de standardele altor cluburi internaționale, motiv pentru care performanța nu va putea fi realizată prea curând.

“Trebuie să avem bani, peste tot în lume vin patroni, numai la noi nu”

“Ce rost are să vorbim acum despre condițiile celor de la Lazio? La ce nivel suntem noi, în România, și la ce nivel sunt ei în Europa. Suntem departe de adevăr, asta este realitatea, din păcate nu o vedem. Ca la echipa națională, când eu am anunțat cu Hagi că 20 de ani nu ne vom califica la mondiale, trebuia să zicem 40, am greșit. În cupele  europene, la fel, hai să vedem cine va mai fi în primăvara europeană. Să mă sunați, o să zic că mai greșesc și eu. […] Trebuie să avem bani în fotbalul românesc, să vină și la noi patroni, din China, peste tot vin, numai la noi nu vin, nu știu de ce.

“Noi luăm jucători liberi din Arabia Saudită și din Israel, ce să facem?”

Să avem și noi bugete de 100 de milioane, cum au Dinamo Zagreb sau Steaua Roșie Belgrad, și după nu ne mai întrebăm de ce ne bat. Noi luăm jucători liberi din Arabia Saudită și din Israel, de pe locul 10, și ce să facem, să câștigăm Champions League? Asta este realitatea, trebuie să fim realiști. Nu e problemă de antrenor, eu plec, dar ce credeți că o să se întâmple? […] Nu sunt bani, Hagi vorbește la fel și toată lumea îl atacă. Credeți că, dacă vine Guardiola mâine la o echipă din România, să nu dau nume, nu o să ceară jucători? Nu e el magician, să joace, l-a cumpărat pe Haaland ca să câștige Champions League. O să vină Savic aici și o să vedeți cum arată un fotbalist de 100 de milioane, la noi toată țara nu valorează atât”, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru formația clujeană, urmează, pe teren propriu, joi, 23 februarie, de la ora 19:45, returul dublei manșe cu SS Lazio, din șaisprezecimile UEFA Conferencea League (UECL). După înfrângerea cu 1-0 din Italia, campioana României poate produce, în fața unui stadion plin de suporteri, surpriza de a elimina unul dintre cei mai puternici adversari din competiția europeană.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după victoria cu FC Argeș: “Le-am spus băieților că 2-0 este cel mai periculos scor”

Dan Petrescu, înaintea meciului din Gruia cu FC Argeș: “Mai important de 10 ori decât cel cu Lazio”

Dan Petrescu, dezamăgit după înfrângerea cu Lazio Roma: “Puteau să joace și în nouă și să ne bată”

banner