Dan Petrescu, după succesul cu FC Voluntari: “Principalul obiectiv este campionatul”

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins luni, 30 ianuarie, în deplasare, formația FC Voluntari, scor 0-1, în cea de-a opta etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Astfel, grație autogolului lui Cristian Paz, care a venit în urma unui corner al clujenilor, campioana României a reușit să se mențină pe poziția de lider al clasamentului, cu 50 de puncte obținute în 23 de partide disputate, după ce a fost depășită provizoriu de Farul Constanța (48 de puncte), care a obținut o victorie incredibilă împotriva celor de la FCSB. Întreaga cronică a meciului este disponibilă AICI.

Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, este de părere că ilfovenii au pregătit foarte bine partida și că nu au lăsat aproape deloc spații în defensivă. Totuși, în stilul caracteristic, reușita a venit în urma unei faze fixe, care s-a dovedit a fi din nou arma secretă a ardelenilor. Totodată, aceasta este cea de-a 10-a victorie cu 1-0 înregistrată de “feroviari” în actualul sezon.

Petrescu: “O formație incomodă, puține echipe vor câștiga la Voluntari”

“Mă așteptam să nu avem multe ocazii azi. Nu am avut spații deloc, au jucat foarte bine cu cinci fundași, agresivi, compacți. Am schimbat la pauză, deoarece m-am gândit că poate aducem centrări mai multe cu doi atacanți. Mă gândeam că poate dintr-o fază fixă, cum facem de obicei, vom marca. […] Oricum, un adversar foarte bun, incomod, puține echipe vor câștiga la Voluntari. Al doilea meci fără gol primit, mai mult nu pot să cer. Cipri (Deac) a intrat foarte bine, Hoban a intrat foarte bine, chiar dacă are o vârstă. Avem un spirit bun în echipă. Eu zic că ne vor ajuta toți jucătorii care au venit în lot, pentru că vor fi foarte multe meciuri. […] Suntem singura echipa care joacă în trei competiții, trebuie să fiu foarte atent. Principalul obiectiv este campionatul, asta e clar”, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului din Gruia pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Pentru clujeni, urmează, pe teren propriu, confruntarea cu vicecampioana FCSB, în cea de-a noua etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Aceasta va avea loc duminică, 5 februarie, de la ora 21:00.

VEZI ȘI:

CFR Cluj obține cele trei puncte în duelul de la Voluntari și revine pe poziția de lider al Superligii

Dan Petrescu, înaintea deplasării la Voluntari: “Îmi e frică să nu fie băieții prea relaxați”

CFR Cluj se impune la Constanța și devine liderul Superligii – campioana României s-a revanșat pentru eșecul din Gruia

banner