CFR Cluj se impune la Constanța și devine liderul Superligii – campioana României s-a revanșat pentru eșecul din Gruia

0

Fotbaliștii de la CFR Cluj au învins luni, 23 ianuarie, în deplasare, formația Farul Constanța, scor 0-3, în cea de-a șaptea etapă din returul sezonului regulat al Superligii și, totodată, prima din noul an calendaristic. Astfel, în absența jucătorilor nelipsiți din echipa de start, Ciprian Deac, respectiv Mario Camora, campioana României a revenit pe poziția pe care a ocupat-o la finalul ultimelor cinci ediții de campionat, cu un total de 47 de puncte, obținute în 22 de partide disputate.

După zece minute de joc, gazdele au avut prima mare ocazie de a deschide scorul. După o pasă excelentă livrată de Alexi Pitu, Louis Munteanu a scăpat singur cu Simone Scuffet, însă execuția tânărului atacant nu a prins spațiul porții. Șase minute mai târziu, Daniel Bîrligea a trimis un șut periculos în plasa laterală a porții constănțenilor.

În minutul 41, Lovro Cvek a încercat poarta dobrogenilor cu o minge trimisă de la distanță, însă aceasta a trecut peste bara transversală. Șutul lui Cristi Manea, din minutul 45, a avut aceeași soartă. Până la finalul unei prime reprize în care ritmul jocului a fost unul destul de așezat, niciuna dintre echipe nu a reușit să deschidă scorul.

Krasniqi, gol și assist la debutul oficial în tricoul campioanei României

Clujenii au intrat mult mai motivați de la vestiare și nu mult a durat până când aceștia au deschis scorul. În minutul 49, după un assist oferit de Emmanuel Yeboah, noul jucător al lotului din Gruia, kosovarul Ermal Krasniqi, a deschis scorul, cu un șut plasat la colțul porții lui Marian Aioani. De asemenea, Krasniqi a înscris și în primul meci amical în care a îmbrăcat tricoul vișiniu.

În minutul 56, același Yeboah a reulat cu capul o centrare în careul “marinarilor”, însă Aioani a reținut mingea. Totuși, în urma consultării arbitrajului video, arbitrul Istvan Kovacs a dictat lovitură de la 11 metri pentru ardeleni, după un fault asupra fundașului Yuri Matias. Cristi Manea a transformat elegant și a dublat avantajul echipei sale.

Ulterior, Louis Munteanu a avut o ocazie la poarta oaspeților, dar a fost blocat de Scuffet. În minutul 77, Claudiu Petrila a înscris al treilea gol al clujenilor, după pasa oferită de același Krasniqi. Până la finalul partidei, gazdele nu au mai reușit să pună niciun fel de probleme la poarta lui Scuffet, iar CFR Cluj a plecat acasă cu toate cele trei puncte.

CFR a redevenit principala favorită la titlu – victorie dominantă în derby

Prin această victorie, obținută într-o manieră dominantă, ardelenii s-au revanșat și pentru eșecul din luna august, atunci când Farul Constanța s-a impus în Gruia cu scorul de 3-1. Totodată, formația clujeană a redevenit principala favorită la un nou titlu de campionat.

Pentru elevii lui Dan Petrescu, urmează, tot în deplasare, duelul cu FC Voluntari, în cea de-a opta etapă din returul sezonului regulat al Superligii. Acesta va avea loc luni, 30 ianuarie, de la ora 20:00.

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, înaintea derby-ului cu Farul Constanța: “Sper ca jucătorii să fie pregătiți pentru ce îi așteaptă”

Dan Petrescu, după revenirea din cantonament: “Jucăm un derby peste cinci zile, mai greu nu se putea”

Eugen Neagoe, avertisment pentru CFR Cluj: “Aș vrea ca noi să le întrerupem șirul de trofee”

banner