Dan Petrescu, înainte de Andorra – România, primul meci din preliminariile EURO 2024: “100% va fi foarte greu”

0

Echipa națională de fotbal a României va disputa sâmbătă sâmbătă, 25 martie, pe terenul reprezentativei din Andorra, prima partidă din campania de calificare la turneul final EURO 2024. Ultima apariție a jucătorilor români în cadrul unui turneu final a avut loc la campionatul european din 2016, atunci când au terminat pe ultimul loc în grupa din care au făcut parte Franța, Elveția, respectiv Albania, și au fost eliminați încă din prima fază a competiției.

După eșecurile înregistrate în preliminariile campionatelor mondiale din ultimii 24 de ani, la care se adaugă și performanțele dezamăgitoare de la edițiile EURO la care au fost prezenți “tricolorii” speră să ajungă, din nou, la un turneu final și să parcurgă cât mai multe din etapele acestuia. Totuși, părerile unor foști jucători ai Generației de Aur, precum Gheorghe Hagi, Dan Petrescu sau Ioan Ovidiu Sabău, spun că, la momentul actual, România nu mai pornește favorită incontestabilă nici măcar în duelurile disputate împotriva unor echipe  precum Andorra, Belarus sau Kosovo.

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a vorbit, în conferința de presă premergătoare duelului din Gruia cu Rapid București, în care elevii săi au obținut un singur punct, despre cât de greu îi va fi României să obțină un succes în primele două partide din preliminariile EURO 2024 și despre cât de important este ca, cel puțin unul dintre jucătorii pregătiți de Edi Iordănescu, să prindă o formă foarte bună în ziua jocului.

Dan Petrescu: “Nimeni nu crede în Andorra, dar poate face o surpriză”

“100% va fi foarte greu în Andorra, am ajuns să zicem asta și trebuie să o acceptăm. Nu cumva să creadă cineva că va fi un meci ușor, în niciun caz. Cei de acolo au de acolo norocul că preparatorul nostru măcar e acolo, știe prin ce am trecut noi în Andorra: temperatura, terenul, drumul, adversarul care pare slab, dar nu e slab. Va fi un meci foarte greu, de fapt toate meciurile sunt grele acum. […] Andorra, care nimeni nu crede în ea, oricând poate să facă o surpriză în grupa asta, sperăm să nu fie împotriva României. Dacă nu va fi, avem șanse să ne calificăm. Dacă pierzi puncte cu echipe așa mici, va fi foarte greu să te califici.

“Toți jucătorii de la națională sunt de clasă, mai ales cei din atac”

Totuși, cred că un jucător va face diferența, sper să prindă unul dintre ei o formă foarte bună. Mai sunt jucători de clasă la echipa națională, de asta sunt acolo. Toți sunt de clasă, mai ales cei din atac, și trebuie să câștige meciurile astea. […] Contează foarte mult startul, dar nu sunt meciuri decisive. Ar fi fantastic să începem cu șase puncte, ar da un moral fantastic pentru echipă, altfel va fi spiritul. În caz contrar, vor începe criticile și va muri tot entuziasmul“, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

După confruntarea din Andorra, care este programată la ora 21:45 (ora României) “tricolorii” vor reveni în țară pentru meciul cu selecționata din Belarus, care va avea loc marți, 28 martie, de la aceeași oră, pe Arena Națională din București. Ambele partide vor putea fi urmărite, în direct și în exclusivitate, pe postul de televiziune Antena 1.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău, despre Dan Petrescu și Gheorghe Hagi: “Astfel de oameni trebuie ascultați”

Edi Iordănescu, optimist după eșecul cu Slovenia – ce a declarat selecționerul României

Echipa națională a României, învinsă de Slovenia, în fața puținilor fani de pe Cluj Arena

banner