David Garrett, cel mai rapid violonist din lume, vine în România – interviu exclusiv

0

David Garrett, cel mai rapid violonist din lume, potrivit Guinness World Records, va concerta, în Cluj-Napoca și București, în luna septembrie a acestui an. Despre ce îi așteaptă pe fani în cadrul acestor evenimente și despre alte aspecte interesante ale carierei sale de violonist, a vorbit David Garrett la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj.

“Suntem în mijlocul pregătirilor pentru turneul Alive, care va debuta în Italia, în luna iulie. Sunt foarte entuziasmat, în special pentru acest turneu. Este un turneu inedit, cu multe compoziții noi de pe ultimul meu album. […] În același timp, nu am mai urcat de doi ani pe scenă, din cauza pandemiei. Conceptul înregistrării este unul energic, prin care oamenii pot să danseze, să simtă că petrec două ore de pură energie. […] Abia aștept să ne vedem”, a precizat David Garrett.

Numele turneului în care va pleca violonistul este “Alive”, prin intermediul căruia David Garrett va îmbina mai multe emoții și stări de spirit. Pe de o parte, artistul va transmite speranța și bucuria, pe care le va îmbina cu tristețea resimțită de umanitatea în perioada pandemiei COVID-19.

George Enescu, o mare sursă de inspirație pentru David Garrett

La începutul carierei sale, David Garrett a fost elev al profesoarei Ida Haendel, fosta studentă a marelui compozitor și muzician român, George Enescu. Astfel, tânărul violonist a apreciat creațiile lui George Enescu, i-a studiat repertoriul și l-a inclus în numeroasele sale apariții în festivalurile internaționale.

“Am căutat compozițiile lui, am ascultat ceea ce a înregistrat și mi-a plăcut ceea ce am ascultat. Enescu este unul dintre cei mai buni violoniști, sunt un mare fan.”, a explicat violonistul.

Biletele pentru cele două spectacole ale lui David Garrett în România pot fi cumpărate prin accesarea link-ului de AICI.

VEZI ȘI:

Mihai Mărgineanu concertează la Casa de Cultură a Studenților din Cluj

IL VOLO va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca pe 18 iulie 2022

Concertul Sting de la Cluj, reprogramat