Din 1 august se zboară spre CORFU de pe Aeroportul Cluj

0

Începând de ieri, 1 august 2022, de pe Aeroportul Internaţional Cluj sunt operate zboruri spre insula Corfu, în fiecare luni şi vineri, de către Wizz Air, conform programului următor:

Luni
Plecare CLJ 15:05 – Sosire CFU 16:55
Retur CFU 17:30 – Sosire CLJ 19:20

Vineri
Plecare CLJ 14:40 – Sosire 16:30 CFU
Retur CFU 17:05 – Sosire 19:20 CLJ

„Corfu este o insulă din Marea Ionică situată între coasta vestică a Greciei şi Italia. Insula are o suprafaţă de aproximativ 600 de kilometri pătraţi şi este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanţă) decât de coasta Greciei.

Corfu, sau Kerkyra în limba greacă, este o insula cea mai nordică dintre cele şapte insule din arhipelagul Eptanisa (“Şapte Insule”) şi a doua ca mărime dintre insulele Ionice (după Kefalonia).

Conform mitologiei, numele Corfu (Kerkyra în greacă) derivă din numele nimfei Korkira, de care s-a îndrăgostit Zeul mării, Poseidon.

Diversitatea este marele atuu al insulei. Fie că vorbim de nordul, de vestul, sudul sau estul insulei, există staţiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotrivă, tinerilor dornici de distracţie.

Insula prezintă multe atracţii pentru orice fel de turist: coasta nordică şi estică se adresează celor care vor să se bucure de sporturi nautice, distracţii litorale şi viaţa de noapte intensă, iar coasta vestică şi sudică, are zone mult mai linistite si izolate şi se adresează celor care îşi doresc un concediu mai relaxat.

Corfu este insula unde împărăteasa Sissy şi-a construit, la sfârşitul sec. al XIX-lea, celebrul palat Achilleion”, se arată în comunicatul Aeroportului Cluj.

banner