Distincții academice elvețiene pentru MS Margareta și pentru ASR Principele Radu

0

Una dintre cele mai prestigioase școli superioare din Elveția, Școala de Diplomație și Relații Internaționale din Geneva, a oferit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteței Sale Regale, Principelui Radu al României, titluri de Doctor Honoris Causa. Astfel, cei doi membri ai Familiei Regale a României s-au alăturat unei galerii ilustre de personalități care au primit această distincție academică. Printre aceste personalități se numără șefi de stat și de guvern, precum și laureați ai Premiului Nobel pentru Pace.

Ceremonia de acordare a celor două titluri academice a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș, în 24 octombrie. Via Cluj TV a fost desemnată de Familia Regală a României pentru a acoperi mediatic acest eveniment, organizat în contextul Centenarului nașterii Regelui Mihai I al României. Fanii Via Cluj TV au putut vedea un rezumat al ceremoniei, pe care o difuzăm acum în integralitatea ei.

Școala de Diplomație și Relații Internaționale din Geneva a fost fondată în anul 2003 și a căpătat rapid prestigiu internațional. Fondatorul și rectorul ei este dr. Colum de Sales Murphy, un diplomat irlandez cu o carieră impresionantă. El a lucrat timp de 32 de ani pentru Națiunile Unite. Dr. Colum de Sales Murphy a lucrat împreună cu mai mulți secretari generali ai Organizației Națiunilor Unite, pentru Consiliul de Securitate al ONU și pentru mai multe misiuni de menținere a păcii, organizate sub egida organizației mondiale. El a fost cel care a înmânat distincțiile academice elvețiene celor doi reprezentanți ai Familei Regale a României.

banner