Doi unguri celebri, avertisment sumbru pentru Europa: “Se prăbușește”

0

Nori negri se aduna asupra Europei, o spune filosoful si dizidentul ungar G.M. TAMÁS, care sustine ca toleranta, pluralismul si drepturile omului devin pe zi ce trece ideile cele mai urâte de majoritatile politice cam de pretutindeni.

In opinia lui TAMÁS, in spatiul politic european reapar retorici care nu și-au arătat fața de 30-40 de ani, precum cele fasciste. “Rasismul și xenofobia devin acum parte a politicilor oficiale ale majorității guvernelor europene”, sustine G.M. TAMÁS.

George Soros a dus ideea si mai departe intr-un editorial publicat de “Project Syndicate” și preluat cnbc.com aparut ulterior acestui interviu. Magnatul si filantropul ungur avertizează votanții că Uniunea Europeană ar putea avea o soarta similară cu cea a URSS-ului în 1991 daca nu va intelege amploarea inamicilor ei si nu va mobiliza majoritatea pro-europeană pentru a apara valorile Uniunii.

“Din nefericire, partidele anti-europene se vor bucura de un avantaj considerabil în următoarele alegeri”, afirmă omul de afaceri. Acest avantaj este generat, potrivit investitorului, de mai mulți factori concomitenți cum ar fi modelele depășite de partid care nu mai reflectă dorințele populației din numeroase țări europene, imposibilitatea schimbării tratatelor și lipsa unui sistem de disciplinare a țărilor care se abat de la principiile pe care Uniunea Europeană se bazează”, a scris George Soros citat de hotnews.ro.

 

banner