Echipe de fotbal românești care și-au luat inspirație pentru sigle din afară

0

Bogdan Costăchescu, creator de conținut de fotbal și umor, a realizat o serie de videoclipuri în care compară echipe de fotbal românești, a căror sigle par să fie inspirate de la alte echipe de fotbal din afară. Mai jos vă prezentăm o parte dintre acestea.

1. SSC Napoli și AFC Urleasca

Foto – S.C.C. Napoli

Napoli se numără printre cele mai populare echipe de fotbal ale Italiei. În cei opt ani de activitate, clubul de fotbal a adus o mulțime de premii acasă, printre care se numără: o cupă UEFA,  două super cupe ale Italiei și șase cupe ale Italiei.

Foto: AFC Urleasca – Facebook

 

AFC Urleasca, pe de altă parte, este o echipă din Brăila, care a fost campioana ligii a V-a 2022-2023. Putem să observăm o asemănare dintre cele două sigle, de la nuanța de culori alese, până la forma acestora.

2. BSC Young Boys și Young Boys Ciurea

Foto: BSC Young Boys

BSC Young Boys este un club de sport profesionist elvețian, cu sediul în Berna, Elveția. Aceștia sunt reprezentați de culorile galben și negru. Motto-ul echipei este “Young boys forever” (Băieți tineri pentru totdeauna) și transmite ideea că indiferent de ce, clubul va fi întoteauna tănar.

Foto: F.C Young Boys Ciurea – Facebook

 

 

Young Boys Ciurea se aseamănă cu BSC Young Boys atât prin nume, dar și prin semnalistica de pe siglă, care este în același font, dar în culori diferite.

 

3. Denver Nuggets și Minerul Costești

Foto: Denver Nuggets

De data aceasta, echipa română de fotbal s-a inspirat de la o echipă dintr-un sport diferit. Denver Nuggets este o echipă americană de baschet profesionist, care concurează în Asociația Națională de Baschet (NBA). Orașul din care provine, Denver a fost fondat ca un oraș minier. De aici provine și inspirația pentru târnăcopurile din siglă și a denumirii “nuggets” (pepite), care face referire la pepitele de aur și argint căutate de mineri.

Foto: ACS Minerul Costești – Facebook

 

ACS Minerul Costești  este o echipă din județul Argeș care se află în Liga a IV-a. Putem observa cum au menținut tema mineritului în siglă și nume, însă au înlocuit mingea de baschet a căștigătorilor ediției de NBA din 2023, cu o minge de fotbal.

4. BMW și ACS Inter BMW Secui

Foto: ACS Inter BMW Secui – Asociația Județeană de Fotbal Dolj

 

Bayerische Motoren Werke AG, cunoscut mai bine după abrevierea BMW, multinaționala germană de vehicule și motociclete, nu are o legătură directă cu sportul. Însă, sigla BMW și-a găsit locul pe sigla echipei ACS Inter BMW Secui și cele două împart culorile reprezentative de alb și albastru. Fotbaliștii se află anul acesta în Liga a V-a.

 

 

VEZI ȘI:

Negocieri la Universitatea Cluj – Fost jucător de la FCSB ar putea reveni în SuperLigă

IRUM prelungește perioada de sponsorizare pentru FC Universitatea Cluj

Negocieri pentru trei fotbaliști la CFR Cluj – clubul îl vrea pe căpitanul naționalei U21 a Israelului

banner