Emil Boc: Bugetul Clujului crește cu cinci milioane de euro

2

Bugetul Clujului va crește în 2022 cu cinci milioane de euro față de 2021, afirmă primarul Emil Boc. Astfel, în acest an, bugetul Clujului va fi de 434 de milioane de euro, în condițiile în care, anul trecut, bugetul municipiului a fost de 429 de milioane de euro.

Primarul Clujului a declarat, într-o conferință de presă, că vestea bună este că veniturile proprii ale orașului au crescut cu 10,5 la sută. În cifre absolute, veniturile proprii ale Clujului vor crește de la 183 de milioane de euro la 202 de milioane de euro.

Printre consecințele acestei măriri a veniturilor, se numără majorarea burselor pentru elevi: primarul Emil Boc va propune Consiliului Local mărirea burselor acordate elevilor. Bursa de performanță va fi de 500 de lei/lună. Bursa de merit va avea două categorii: cei care media 10 vor avea bursa de 275 de lei/lună, iar cei care au medii cuprinse în 9,50 și 9,99 vor avea burse de 225 de lei/lună. Bursa de studiu va fi, la Cluj, de 200 de lei/lună, iar bursa de ajutor social va fi de 250 de lei/lună.

O altă idee, inițiată de USR Cluj, este aceea de a acorda un voucher educațional pentru cadrele didactice din Cluj-Napoca. Emil Boc a declarat că va susține această inițiativă a Opoziției. Primăria va oferi 500 de lei pentru fiecare profesor care dorește să participe la cursuri.


banner