Emoții și stări exprimate prin culori și texturi, la expoziția „Pigmentul Monocolor” din Cluj-Napoca

0

Asociația Delia invită publicul consumator de artă la expoziția „Pigmentul Monocolor” a fotografului Gelu Stănculescu – membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România, alături de modelul Maria Scîrlet. Expoziția de artă fotografică este un limbaj format din culori și texturi prin care sunt exprimate sentimente, stări, emoții. Textura și culorile reprezintă o a doua piele, un mod prin care modelul te invită să îl descoperi.

Fiecare lucrare expusă are un cod QR, prin a cărei scanare poate fi achiziționată, iar profitul este donat Asociației Delia pentru programele cu persoanele cu epilepsie.

Gelu Stănculescu și Maria Scirlet au pornit o inițiativă numită mișcarea Artonthewall, prin care își propun realizarea de o serie de expoziții foto cu lucrări create de ei în mai multe locuri din Româna. Prin această inițiativă, se dorește finanțarea programelor Asociației Delia din Cluj Napoca.

Expoziția are loc în incinta Bibliotecii Județene Octavian Goga din Cluj-Napoca, între 5 și 15 septembrie 2023.

„«Pigmentul Monocolor» te invită într-o călătorie emoțională a trăirilor interioare ale modelelor. Fiecare lucrare este o muncă comună a fotografului și a modelului, iar culorile și texturile alese au fost alese cu atenție pentru a exprima mesaje profunde. Acoperirea cu culori pe tot corpul nu este doar un simplu element estetic, ci este utilizat pentru a crea coduri și simboluri care se regăsesc în trăirile vizibile și nevăzute ale modelului. Fotografiile din expoziție au o estetică unică și o sensibilitate emoțională profundă. În mod special, abordarea monocromă și acoperirea modelului cu culori create prin pigmentare, oferă o perspectivă unică asupra trăirilor și emoțiilor exprimate.” (recenzie de Lavinia Pop)

VEZI ȘI:

Transilvania Fashion Festival, un „Eurovision” al modei!

Artă și vin la Castelul Corvinilor

Artiști internaționali urcă anul acesta pe scena de la Florești Fest – ce alte surprize îi așteaptă pe floreșteni

 

 

 

banner