Ești student? Află cum poți să te înscri la Elie Wiesel Study Tour

0

American Councils for International Education invită studenții, masteranzii și doctoranzii cetăţeni români, cu vârsta între 20 și 27 de ani, să candideze pentru a participa la programul Elie Wiesel Study Tour în perioada 27 august – 9 septembrie 2023.

Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Lagărul de concentrare Dachau, Lagărul de concentrare Theresienstadt, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanții vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare de interes pentru tematica programului.

Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate. Acesta le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, va conduce dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare pe tematica programului, în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • au minim 20 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (27 august 2023)
  • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală, etc.).

Organizatorii vor selecta un număr de 15 participanți, în urma evaluării aplicației. Cei interesați se pot înscrie online până la data de 23 iulie 2023, completând formularul disponibil aici. https://forms.office.com/r/VVwVn9MtM6

VEZI ȘI:

Studenții de 10 au acces gratuit la UNTOLD și NEVERSEA

Colaborare UBB cu Romsilva – Studenții vor avea ocazia să execute practica în ocoalele silvice

banner