Expoziție de Bonsai la Cluj – află unde și când va avea loc

0

Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca organizează, în perioada 25 iulie–7 august 2022, cea de-a treia ediție a Expoziției de Bonsai. 

Evenimentul va avea loc în incinta Serelor Mici, din apropierea Grădinii Japoneze, și va putea fi vizitată zilnic, între orele 10:00–18:00.

În cadrul expoziției vor putea fi admirați bonsai obținuți din butași și semințe. Unii dintre aceștia au deja vârste înaintate.

Bonsai este arta și știința de a crește plante și arbori miniaturali, prin creșterea acestora forțată în spații mult mai restrânse decât sunt necesare în mod natural dezvoltării lor. De asemenea, este importantă și conducerea și tăierea adecvată a ramurilor și hrănirea minimală cu apă și îngrășăminte. Arborii cresc, astfel, într-o formă estetică, care sugerează de cele mai multe ori vârstă înaintată. Totuși, impresia de îmbătrânire nu este falsă. Mulți arbori bonsai sunt de-a dreptul bătrâni, dar arată aceasta în forma lor miniaturală.

Un eveniment asemănător a avut loc, tot la Cluj-Napoca, în perioada 11-13 iunie. Expozițiile și workshop-urile din cadrul Napoca Bonsai s-au desfășurat la Casino Cluj.

VEZI ȘI:

Noul muzeu de steampunk și fantasy la Cluj-Napoca – Află unde e și cum îl poți vizita

Lucrări realizate de peste 350 de artiști pot fi văzute în cea mai mare expoziție de artă din România – vezi unde e

Cum poate un tânăr să devină misionar – expoziție de fotografie în Cluj-Napoca