FC Universitatea Cluj accede în playoff pe loc de promovare directă în Liga 1

2

Fotbaliștii Universității Cluj au învins, duminică, 13 martie, pe teren propriu, FC Dunărea Călărași, scor 3-0, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 2. Astfel, clujenii intră în playoff de pe poziția a doua a clasamentului și se vor lupta pentru revenirea între cele mai bune echipe ale fotbalului românesc.  

Ardelenii au câștigat detașat partida cu Dunărea Călărași, la capătul unui meci în care diferența de scor putea fi și mai mare, drept urmare a ocaziilor de gol irosite la poarta oaspeților. Totuși, victoria este suficientă pentru ca ‘U’ Cluj să depășească, cu un punct, formația FC Hermannstadt și să intre în playoff de pe loc de promovare în Liga 1. Liderul clasamentului este FC Petrolul Ploiești.

Coregrafie fani U Cluj

“Îmi doresc foarte mult să dăm goluri, să ne creăm situații de joc, să fim o echipă agresivă. Am făcut-o foarte bine în etapele acestea, dar, astăzi, mi se pare că nu am avut răutate, am fost comozi. […] Ar trebui să revenim mai repede cu picioarele pe pământ, pentru că, în fotbal, oricând ești taxat, mai ales că vin niște meciuri foarte importante pentru toate echipele din playoff”, a declarat Erik Lincar, antrenorul clujenilor.

Lovitura de start a fost dată de un băiat de 10 ani din Kiev

Galerie Universitatea Cluj

Lovitura de începere a partidei a fost dată de Artiom Shovkoplias, un băiețel de 10 ani, care a ajuns în Cluj-Napoca, în urma evenimentelor tragice de pe teritoriul Ucrainei. Acum, Artiom activează în echipa de juniori a Academiei de Fotbal U Cluj – Luceafărul, în timp ce tatăl său a rămas în Kiev. Fanii prezenți pe Cluj Arena și-au arătat solidaritatea față de situația acestuia.

Golurile victoriei au fost marcate de Dragoș Tescan (min. 5), Valentin Alexandru (min. 29), respectiv Albert Hofman (min. 75). Pentru formația clujeană urmează zece meciuri din playoff, disputate în dublă manșă, care vor decide soarta acesteia la finalul actualei ediții de campionat.

VEZI ȘI:

FC Universitatea Cluj dispută, în fața fanilor, ultimul meci înainte de playoff

FC Universitatea Cluj a urcat pe un loc de promovare directă

FC Universitatea Cluj, acțiune caritabilă pentru Ucraina la revenirea pe Cluj Arena