FOTO Un turn de apă de 40 de metri din Cluj, transformat în lucrare de artă stradală

0
Credit: Vlad Cupsa/ Komiti.ro

Un proiect artistic își propune să schimbe într-un mod inedit estetica unei zone industriale a Clujului. Astfel, turnul din incinta Farmec S.A. din Cluj-Napoca, denumit și “castelul de apă”, a fost transformat într-o lucrare de artă monumentală în cadrul proiectului de regenerare urbană prin artă stradală. Propunerea a venit din partea Asociației Launloc și a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Forma de farfurie zburătoare a acestor turnuri de apă din zona industrială a orașului face ca tema picturii să fie propusă spre interpretarea unui OZN.

Credit: Vlad Cupsa/ Komiti.ro

Scopul proiectului, numit „Ozeneus”, este de a revitaliza construcțiile de beton cu aspect brutalist și a le transforma în obiective de interes cultural și turistic.

Această operă de artă contemporană are o înălțime de aproximativ 40 metri și a fost realizată de artistul clujean Kero Zen în două săptămâni.

„Desenarea turnului de apă este o modalitate inovatoare și creativă de a pune în valoare patrimoniul industrial al orașului și de a încuraja dezvoltarea și revitalizarea urbană. Ne bucurăm să găsim deschidere atât din partea administrației publice, cât și a mediului privat pentru proiecte de street art și sperăm ca toți locuitorii care vor vedea această lucrare să găsească în ea mesajul care-i reprezintă cel mai bine”, precizează Kero Zen.

Credit: Vlad Cupsa/ Komiti.ro

Asociația Launloc își propune ca pe viitor să inițieze mai multe proiecte de acest fel, pentru a dezvolta într-un mod creativ zonele uitate și nedezvoltate ale orașului, creând astfel noi
oportunități pentru comunitatea locală.

De asemenea, prin proiecte similare, speră să contribuie la îmbunătățirea imaginii generale a orașului și să contribuie la creșterea turismului cultural în zonă.

Lucrarea monumentală este vizibilă din zona de intersecție a străzilor Iazului cu Rovine, din cartierul clujean Mărăști.

VEZI ȘI:

VIDEO Mai mulți artiști clujeni au participat la o experiență de pictură colectivă

„Asphalt Art Initiative” – Pictura 3D de pe strada studenţilor din Cluj prinde contur

Picturi pe cicatrici oncologice, o nouă ediție a On Cool Art, proiect al Asociației Oameni Buni

 

 

 

 

banner