Gabriela Ruse a avansat în optimile Transylvania Open 2022 – Bouchard, retrasă din primul meci

0

Gabriela Ruse este singura jucătoare din România care a trecut de primul tur pe tabloul principal la simplu al celei de-a doua ediții Transylvania Open WTA250, turneu găzduit, în perioada 8-16 octombrie, de BT Arena din Cluj-Napoca. Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Bara au fost toate eliminate în două seturi.

Ruse a învins-o, într-un meci care a durat peste două ore și jumătate și s-a prelungit până în setul decisiv, pe jucătoarea de origine franceză, Harmony Tan (6-7, 6-2, 6-3). Ana Bogdan a pierdut, în prima zi pe tabloul principal, cu jucătoarea din Germania, Jule Niemeier (7-6, 6-2).

Jaqueline Cristian nu a avut un meci ușor în cea de-a doua zi. Adversara ei, originară din China, Xiyu Wang, în vârsta de 21 de ani, s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3. Irina Bara a întâlnit-o, în primul tur, pe jucătoarea spaniolă Nuria Parrizas-Diaz și, deși și-a adunat forțele pentru setul al doilea, nu a reușit să ducă meciul în decisiv, astfel încât acesta s-a încheiat cu scorul de 6-1, 7-5.

Gabriela Ruse: “Sunt foarte emoționată când joc în fața românilor”

“Vă mulțumesc din tot sufletul, sunt foarte emoționată pentru că vin după un șir lung de probleme de sănătate și este foarte special pentru mine să câștig acasă. De obicei, sunt foarte emoționată când joc în fața voastră, pentru că-mi doresc să dau tot ce e mai bun din mine. […] Mulțumesc tuturor românilor care m-au susținut. Sunt foarte fericită să joc turul doi, pentru că nu am mai câștigat un meci de foarte mult timp”, a declarat Gabriela Ruse.

Ruse o va întâlni, în turul doi, pe cea care a eliminat-o pe Jaqueline Cristian, Xiyu Wang. Meciul va fi disputat joi, 13 octombrie, pe terenul principal al Sălii Polivalente. La dublu, Monica Niculescu și colega sa, britanica Harriet Dart, au avansat în turul doi, unde vor întâlni, în aceeași zi, echipa formată din Viktorija Golubic și Xin-Yun Han.

Eugenie Bouchard, retrasă în setul doi al meciului cu Kalinina

Eugenie Bouchard – Anhelina Kalinina

O altă supriză a competiției internaționale este retragerea celebrei jucătoare din Canada, finalistă la Wimbledon 2014, Eugenie Bouchard. Aceasta a renunțat, drept urmare a unei accidentări, în debutul setului secund cu Anhelina Kalinina, după ce l-a pierdut pe primul cu 6-3. Astfel, jucătoarea de origine ucraineană a avansat în optimile Transylvania Open 2022, unde o va întâlni pe belgiana Ysaline Bonaventure. Partida va avea loc joi, 13 octombrie.

“Sunt dezamăgită că am încheiat turneul din România în acest fel, mi-a plăcut foarte mult să fiu aici, la Cluj. Am făcut o întindere la șold acum câteva zile. Ieri am făcut un RMN, iar rezultatele nu arătau atât de rău, așa că m-am gândit că pot juca. Totuși, a fost din ce în ce mai greu, pe măsură ce meciul avansa. Așa că, pentru a evita o accidentare mai mare, m-am gândit că cel mai bine ar fi să mă retrag”, a declarat Eugenie Bouchard.

Finala turneului de tenis feminin din BT Arena va avea loc duminică, 16 octombrie, iar valoarea premiilor oferite se ridică peste 251 de mii de dolari. Iubitorii tenisului sau persoanele interesate să ia parte la un eveniment oficial organizat de Women’s Tennis Association își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI.

VEZI ȘI:

Barbora Krejcikova, favorita Transylvania Open WTA 2022, s-a retras din competiție – care este motivul

A început Transylvania Open WTA 2022 – ce meciuri sunt în prima zi pe tabloul principal?

Au fost puse în vânzare bilete pentru Transylvania Open WTA250

banner