Grevă de avertisment la CFR: Circulaţia trenurilor va fi blocată vineri dimineaţa, timp de două ore

0
Foto: CFR Calatori

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare şi mai reprezentativă organizaţie sindicală a ceferiştilor din România, anunță o grevă de avertisment pentru vineri, 15 septembrie. Circulaţia trenurilor va fi oprită în intervalul orar 07:00 – 09:00. Organizarea protestului de vineri cu încetarea activității se datorează faptului că negocierile noului Contract Colectiv de Muncă de la CFR Infrastructură au eșuat, Companiile feroviare CFR Infrastructură și CFR Călători nu au bugete aprobate pentru 2023 și nici nu se aplică în totalitate Legea Statutului Personalului Feroviar.

Sindicaliștii reclamă „lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, cât și lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate”, scrie Libertatea.

„Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel anunță opinia publică că vineri, 15 septembrie 2023, între orele 7:00 și 9:00, se va desfășura greva de avertisment decisă în forurile statutare ale celor două organizații de sindicat.

Cauzele principale care stau la baza asumării acestui protest asumat de către lucrătorii feroviari din țară sunt lipsa contractelor colective de muncă, lipsa unei salarizări adecvate care să reflecte cantitatea, calitatea, importanța și responsabilitatea fiecărei funcții în parte, lipsa bugetelor operaționale anuale pentru companiile feroviare aflate în administrarea directă a statului prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, lipsa cronică a investițiilor în structura feroviară de transport, pentru creșterea vitezei de circulație și lipsa investițiilor în materialul rulant, în vagoane și locomotive.

Situația la calea ferată este, în general vorbind, una aflată sub orice indicatori minimali de funcționalitate, iar elementele care măsoară siguranța circulației la calea ferată sunt la pragul admisibilității legale.

În numele tuturor ceferiștilor care vor fi implicați direct sau indirect în această grevă de avertisment, cerem scuze tuturor beneficiarilor care vor fi afectați de oprirea activității la calea ferată.

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, Federația Elcatel”, au anunțat reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) pe Facebook.

VEZI ȘI:

Kosovo reclamă la UEFA bannerele de la meciul cu România

Aeroportul Cluj: Swiss International Air Lines va conecta Cluj-Napoca cu Zurich – Vor fi operate 3 zboruri săptămânale

Contractul cu proiectantul responsabil de modernizarea străzilor Universității, Kogălniceanu și cele adiacente a fost reziliat

 

banner