Grupa Euro U21 disputată la Cluj-Napoca, una dintre cele mai spectaculoase ale turneului final

0

Grupa D a Campionatului European de Fotbal Under21, din care au făcut parte echipele naționale ale Franței, Italiei, Elveției, respectiv Norvegiei și care a fost găzduită pe cele două stadioane din Cluj-Napoca, a avut parte de un deznodământ spectaculos. Cu excepția reprezentativei “Les Bleus”, care s-a calificat în fazele eliminatorii din poziția de lider incontestabil, cu trei victorii obținute în tot atâtea meciuri disputate, celelalte formații nu au putut fi departajate pe criteriul punctelor, deoarece fiecare a înregistrat un singur succes, respectiv două înfrângeri.

Deși elvețienii au suferit cea mai dureroasă înfrângere împotriva francezilor, într-o partidă disputată miercuri, 28 iunie, pe stadionul “dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, scor 4-1, aceștia s-au calificat surprinzător în sferturile de finală ale turneului. În ciuda faptului că norvegienii nu reușiseră să spargă gheața după primele două etape, iar italienii plecau cu prima șansă de accedere în playoff în urma meciului direct, scorul final al duelului disputat, la aceeași oră, pe Cluj Arena a fost de 1-0 în favoarea Norvegiei.

Astfel, Italia, Norvegia și Elveția au încheiat faza grupelor cu un total de câte trei puncte, iar criteriul de departajare nu a putut fi reprezentat nici de meciurile directe, deoarece toate formațiile au învins unul dintre adversari la o diferență de un singur gol marcat. Totuși, deoarece au înregistrat cel mai mare număr de reușite în cele trei meciuri disputate (5), mai mare decât cel al italienilor (4) și cel al norvegienilor (2), elvețienii au avansat în sferturile de finală ale Euro U21. Iată situația finală a celor patru grupe ale competiției:

Franța și Ucraina se vor duela pe Cluj Arena pentru un loc în semifinale

Din grupa A a turneului final, una dintre țările gazdă, Georgia, a reușit să producă o altă surpriză și să se califice în playoff de pe primul loc, după ce a învins selecționata Portugaliei și a remizat cu Țările de Jos, respectiv Belgia. Portughezii au reușit să avanseze, cu un total de 4 puncte, de pe poziția secundă a clasamentului.

În grupa B, din care a făcut parte și reprezentativa României, Spania și Ucraina au reușit să se calificare în sferturi cu un total de șapte puncte, iar golaverajul i-a favorizat pe spanioli. În ceea ce privește performanța “tricolorilor”, aceștia au fost eliminați matematic după primele două etape și au încheiat faza grupelor pe ultima poziție a clasamentului, după remiza obținută împotriva Croației, scor 0-0.

Adversarii din grupa C nu au reprezentat niciun fel de problemă pentru echipa națională a Angliei, care s-au impus în toate cele trei partide cu scorul de 2-0. Surprinzător, Germania a încheiat grupa pe ultima poziție, cu un singur punct obținut împotriva selecționatei din Israel, care, după victoria înregistrată, în ultima etapă, în fața fotbaliștilor din Cehia, scor 1-0, a reușit să avanseze în playoff. Iată tabloul complet al fazelor eliminatorii:

Astfel, cele două echipe care se vor duela duminică, 2 iulie, de la ora 22:00, pe Cluj Arena, pentru un loc în “careul de ași” al turneului final sunt Franța și Ucraina. Deși francezii pornesc cu prima șansă, ucrainenii speră să se impună și să avanseze în semifinale. Biletele de acces pentru public sunt disponibile AICI.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Spania și Franța se pot duela pe Cluj Arena, în sferturile de finală ale Campionatului European U21

Gazonul de pe Cluj Arena este complet schimbat – Alin Tișe: “Are o calitate excepțională, ne așteptăm să fie cât mai durabil”

Șapte meciuri din Campionatul European U21 vor avea loc în Cluj-Napoca – vezi prețul biletelor

banner