Incendiul de la Iulius Mall, provocat intenționat – Trei tineri sunt cercetați pentru distrugere

0
Foto: ISU Cluj

Poliția municipiului Cluj-Napoca a deschis un dosar penal în cazul incendiului care a cuprins un depozit de lângă Iulius Mall, sâmbătă, 9 decembrie. Focul a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului Auchan, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg. Echipajele de pompieri au intervenit imediat la faţa locului pentru a izolarea și oprirea incendiului. 

Ca măsură de siguranță, respectiv datorită fumului degajat în urma arderilor, clienții din zona hipermarketului au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului s-a desfăşurat normal pe parcursul incidentului.

„La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, ar fi izbucnit un incendiu.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat.

Astfel, polițiștii au demarat de îndată cercetări, iar probatoriul administrat până în acest moment, a condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit polițiștilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere, și sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite și tragerea la răspundere a acestora.

VEZI ȘI:

Polițiștii sunt pregătiți să protesteze și anunță că nu vor asigura paza secțiilor de votare la alegerile din 2024

Mircea Abrudean: În România, copiii încep să consume droguri de la 12 ani

Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni: Cum va fi vremea de sărbători

 

banner