Încep lucrările în zona parcului I.L. Caragiale – Mai multe parcări din centru, desființate

0

Primăria Cluj-Napoca va demara în acest sfârșit de săptămână lucrările de lucrările de construire pentru Parcul I.L. Caragiale din centrul Clujului. Canalul Morii va fi descoperit, iar peste acesta se va amplasa un pod. Potrivit reprezentanților primăriei, odată cu începerea lucrărilor, de vineri, 13 octombrie, vor fi desființate și locurile de parcare de pe străzile Gheorghe Barițiu (16 parcări) și Octavian Petrovici (în fața Palatului Telefoanelor – 23 parcări).

Potrivit datelor proiectului, în timpul lucrărilor va fi descoperit Canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor ’80 cu o dală de beton.

„Prin descoperirea acestui al doilea curs de apă ca importanță în oraș, acesta devine parte integrantă a parcului. În consecință, se vor realiza amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Prin proiect este propusă și desființarea gardurilor vii care împrejmuiesc astăzi spațiile verzi din parc. Cele două monumente care există în Parcul Caragiale, respectiv bustul scriitorului Ion Luca Caragiale și Monumentul Victimelor Holocaustului vor rămâne în parc, urmând să fie mai bine puse în valoare prin intermediul mobilierului urban și al iluminatului.

Destinația parcului se va schimba, din spațiu de promenadă și pentru practicarea sporturilor (skating), în spațiu de relaxare și repaus, respectiv obiectiv turistic, odată cu scoaterea la suprafață a descoperirilor arheologice din zonă. Va fi realizată, de asemenea, o marcare a zidului medieval pe un traseu estimativ.

Suprafața totală amenajată prin proiect este 11.676 mp. și este alcătuită din următoarele suprafețe:

  • Parcul I.L. Caragiale – suprafață amenajată 4.864 mp
  • Strada O. Petrovici – suprafață amenajată 4.597 mp
  • Strada G. Barițiu – suprafață amenajată 2.215 mp

Durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni. Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea dintre S.C. NORDCONFOREST S.A și S.C. Costin și Vlad Birou de Proiectare S.R.L.

VEZI ȘI:

Pensia specială crește cu 211 lei, pensia normală cu 2 lei

ISU Cluj desfășoară joi și vineri exerciții ample în Cluj-Napoca – unde vor avea loc

INCENDIU în Aeroportul Luton – Zborurile Cluj-Londra/ Luton, ANULATE

 

 

 

banner