Incursiune în Cetatea Neumarkt

0

Una dintre cele mai frumoase cetăți din Transilvania este cea de la Târgu-Mureș, oraș care poartă și denumirile de Marosvasarhely sau Neumarkt, în celelalte limbi tradiționale ale Transilvaniei, maghiara și germana. Cetatea este un obiectiv turistic de neratat pentru cei care au drum din Târgu-Mureș.

Este o cetate construită în secolul al XV-lea, care i-a aparținut voievodului Transilvaniei Istvan Bathory. Cetatea a fost reconstruită și întărită de mai multe ori, de-a lungul istoriei, inclusiv prin eforturile breslelor din orașul medieval. Cetatea are șapte bastioane, dintre care cinci au fost ridicate de breslele locale.

Incinta fortificației include o curte de 4,3 hectare, în care se află monumente istorice precum biserica reformată, al cărei turn oferă o priveliște superbă asupra vechiului burg transilvănean, ori clădirea comandamentului, în stil renascentist, care a fost mărită în perioada habsburgică.

În incinta cetății se află și o expoziție de istorie și arheologie. Vă invităm la o incursiune virtuală în Cetatea Neumarkt.