Institutul de Urologie din Cluj, într-un spațiu necorespunzător – află ce sancțiuni au fost impuse

0

O echipă alcătuită din experți ai Ministerului Sănătății și ai Direcției de Sănătate Publică din județul Alba au efectuat, în perioada 20-24 iunie 2022, un control la sediul Insitutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca. Dispoziția a fost dată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, iar, în urma controlului, s-a constat faptul că actuala locație a ICUTR nu corespunde standardelor impuse din punct de vedere al spațiului în care funcționează.

“Echipa de control a constat că ICUTR Cluj-Napoca funcționează, și în prezent, așa cum a făcut de la momentul înființării în 2002, fără ca, în documente, să figureze schimbarea de destinație a spațiului, din pod neamenajat, în secții de spitalizare cu paturi și fără să dispună de o ieșire în caz de urgență, conform legislației în vigoare, și fără să aibă un aviz de securitate de incendiu”, a precizat luni, 5 septembrie, Alexandru Rafila.

Ce sancțiuni vor fi aplicate pentru neregulile descoperite la ICUTR?

“Podul” la care făcea referire ministrul Sănătății, situat pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca, a fost dat în folosință, în anul 2002, de către profesorul Mihai Lucan, fostul director al institutului. Prin influența acestuia, Ministerul Sănătății a decis să finanțeze amenajarea podului de la Clinica Medicală 2 și amenajarea noului institut, în clădirea respectivă.

“În baza controlului echipei mixte, managerul trebuie să constituie o comisie de cercetare administrativă, care să cerceteze cauzele care au dus la situația actuală și să identifice persoanele responsabile. […] De asemenea, comisia va evidenția și cuantumul amenzilor plătite de institut, sumă care trebuie recuperată de la persoanele responsabile“, a concluzionat Alexandru Rafila.

VEZI ȘI:

Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii în Borhanci a fost aprobată

Departament nou de urologie în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj – Află despre ce e vorba

banner