Ioan Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu UTA: “Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm”

0

FC Universitatea Cluj va juca vineri în etapa a noua din SuperLigă, contra FC UTA Arad. Meciul are loc pe terenul oponenților, de la ora 18:30. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a vorbit astăzi într-o conferință organizată de către club, despre situația lotului înainte de partidă, dar și despre ultimele achiziții realizate.

Despre partida cu UTA Arad

„Este un meci pe care l-am studiat destul de bine, un adversar care în momentul de față a legat niște relații de joc. UTA este o echipă care arată bine și din punct de vedere fizic. Au un prim 11 definit, un antrenor cu multă experiență. Ne așteaptă un meci greu, un public care îi va împinge din spate. Dacă le vom da spații, dacă vom face multe faulturi în preajma careului și vom oferi cornere, e clar că se va crea acel entuziasm, acea încredere pe care ți-o oferă publicul.

Au mai rămas două zile și sper să fi fost destul de inspirat în această săptămână în a-i pregăti, a mobiliza echipa și a găsi sistemul și jucătorii potriviți.

UTA este o echipă omogenă, care s-a definit. Se cunoaște primul 11, joacă cam aceiași jucători. În momentul în care în etapa a noua ai același lot, același juctători contează foarte mult.

Noi trebuie să câștigăm ceva, sau din punct de vedere fizic sau tactic. Trebuie să fim mai buni, trebuie să arătăm ca o echipă.”

Despre jucătorii indisponibili din cauza problemelor medicale

„În momentul de față sunt jucători importanți care vor lipsi, jucătorii cei mai în formă care dus greul anul trecut și care au dus greul și la începutul acestui campionat, dar din păcate nu pot să-i folosesc și nu e ușor pentru mine să găsesc alte variante, alte soluții. Este o posibilitate pentru ceilalți să arate ce pot, să confirme, să-și găsească locul. La fel, trebuie să înțelegem ce putem face în momentul de față. Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm.

Jucătorii au calitate individuală. Mulți dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, cu puține meciuri jucate, mai ales cei veniți în ultimul moment. Cu preocupare și implicare, eu cred că într-un timp scurt îi pot duce la un nivel bun la care să jucăm fotbal și să ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat.

Pe Chipciu cel puțin două săptămâni nu îl avem, la fel Vali Gheorghe, Nistor, Calcan. Aceștia sunt jucătorii importanți. Îmi pare foarte rău că s-a accidentat Vali Gheorghe, după o lovitură destul de urâtă la antrenament. Îl consider un jucător foarte important pentru noi, e un jucător care are calitate, viteză, personalitate și multă experiență. Cu siguranță atunci când va fi bine ne va ajuta.”

Despre ultimele achiziții

„Peteleu, Cîmpanu sunt jucători cu calități foarte bune. Mă bazez pe Stoica, care e în formă, Popa, Kevin Doukure. Trebuie să ne luptăm pentru fiecare minge, să fim concentrați, atenți, disciplinați, să câștigăm ceva la acest meci, nu să pierdem și când am ieșit de acolo să fim așa cum trebuie să fie jucătorii profesioniști, epuizați și împliniți că am făcut tot ce a depins de noi în momentul de față.

Lucas este pregătit, a jucat și a avut continuitate. E un jucător care are meciuri și a jucat într-un campionat puternic, având atacanți importanți ca adversari. E un câștig important pentru noi”

VEZI ȘI:

Simona Halep: “Testul pozitiv ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat”

România – Kosovo: Lotul final al preliminariilor EURO 2024 și ce a spus Edi Iordănescu înainte de meci

Președintele CNCD după scandalul de la meciul România – Kosovo: “Aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată” 

banner