Istorie de 7000 de ani a bijuteriilor din Transilvania, expusă la Iulius Mall

0

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează, în luna aprilie, în incinta Iulius Mall Cluj-Napoca, o expoziție de imagini ale bijuteriilor și accesoriilor expuse în muzeu. Cu ajutorul poveștilor și explicațiilor oferite de specialiști, vizitatorii pot afla informații despre tezaurul acestei comunități, din cele mai vechi timpuri, până în lumea modernă.

“Podoabele timpului” este numele expoziției care își propune să prezinte istoria de 7000 de ani a bijuteriilor transilvănene. Conform organizatorilor, poveștile care vor fi redate vizitatorilor sunt rezultatul cercetărilor arheologice ale specialiștilor muzeului. Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului.

“Publicul trebuie să cunoască ultimele descoperiri arheologice, să știe că istoria încă se scrie. Să știe, în primul rând, că, în acest oraș, există un Muzeu Național de Istorie a Transilvaniei, singurul muzeu național al Clujului, cu un patrimoniu extrem de bogat, care acoperă toate epocile. 450.000 de piese care constituie al doilea cel mai bogat patrimoniu din țară, a explicat Geanina Simion, șeful secției de marketing al muzeului.

Expoziția este deschisă vizitatorilor în perioada 1-30 aprilie, la etajul Iulius Mall. Evenimentul din luna aprilie este primul dintr-o serie menită să expună, în fața publicului, istoria culturală a Transilvaniei. În luna mai, va avea loc o expoziție a veșmintelor specifice modei întrebuințate în această zonă.

VEZI ȘI:

Expoziție de obiecte ale sportivilor olimpici români la Iulius Mall

Vrei să îți învingi frica de păianjeni? Vezi expoziția de tarantule din Iulius Mall

Jazz in the Park se ține la Cluj în Parcul Etnografic, Iulius Parc și Campusul USAMV